Τοπικά

Έφτασε στη Σκιάθο η πρώτη πτήση από τη Ρουμανία – 20 δημοσιογράφοι στο νησί

Πρώτη προσγείωση σήμερα από την Ρουμανία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Η τουριστική αγορά της Ρουμανίας παρουσιάζει αυξητική τάση και έντονο ενδιαφέρον για τη Σκιάθο, όπως αυτό αποτυπώνεται στο φετινό πρόγραμμα των πτήσεων, σύμφωνα με το οποίο από τα μέσα Ιουνίου η Σκιάθος θα συνδέεται με την Ρουμανία, με τέσσερις πτήσεις charter την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Aerovacante, το τουριστικό γραφείο που οργανώνει το πρόγραμμα πτήσεων, στη Σκιάθο θα ταξιδέψουν συνολικά 6.500 Ρουμάνοι από 29 Μαΐου μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2021, από Βουκουρέστι, Ιάσιο, Τιμισοάρα και Κλουζ, πρόκειται για τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας.
Με την πρώτη πτήση ταξίδεψε μια mega-δημοσιογραφική αποστολή με περισσότερους από 20 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων της Ρουμανίας. Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στη Σκιάθο για ένα πρόγραμμα “γνωριμίας” με το νησί, που περιελάμβανε τον γύρο του νησιού και επισκέψεις σε σημαντικά τοπόσημα όπως το Μπούρτζι.

Στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, τόσο ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων έδωσαν έμφαση πως η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα νησιά με τον υψηλότατο δείκτη ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζοντας πως οι επισκέπτες θα έχουν ευχάριστες και ασφαλείς διακοπές.

Με ενέργειες του Δήμου Σκιάθου, από τα τέλη Απριλίου και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η Σκιάθος πρωταγωνιστεί μέσα από μια καμπάνια προβολής σε συνεργασία με την Aerovacante, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook – instagram πάνω 100.000 ακόλουθους) της εταιρείας, και διαφημίσεων google (google ads), με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από την Ρουμανία. Στην καμπάνια της Aerovacante για την προώθηση της Σκιάθου, ύψους 80.000 ευρώ, ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Η Aerovacante είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στη Ρουμανία, θυγατρική εταιρεία της Aerotravel Group.
«Με στόχο την ενίσχυση της προβολής της Σκιάθου, στη τουριστική αγορά της Ρουμανίας, ο Δήμος Σκιάθου έχει αναπτύξει συνεργασία με τoν ταξιωτικό όμιλο Aerovacante. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο υψηλό επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των κατοίκων και την άψογη λειτουργία των υποδομών υγείας ώστε να εγγυηθούμε ένα υγιές και ασφαλές καλοκαίρι στους επισκέπτες μας. Με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Διαμάντη Μαθηνό θα συνεχίσουμε σε αντίστοιχες συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Νίκο Χρυσόπουλο και τα ταξιδιωτικά γραφεία Lichas Club Travel & Tourism και Aerovacanze για την διοργάνωση του ταξιδιού των δημοσιογράφων.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το