Ελλάδα

Έφοδος στις φυλακές Κορυδαλλού από τα ΕΚΑΜ παρουσία εισαγγελέα

Αιφνιδιαστική έρευνα σε κελιά στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού έκανε από τις 13:00 έως τις 15:00 η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών που ανήκει στην Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών. Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή των κρατουμένων ένας φορητός υπολογιστής, δώδεκα κινητά, δύο μαχαίρια εμπορίου και πολλά αυτοσχέδια μαχαίρια.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία. Πάντως, πριν από τρεις ημέρες είχε γίνει έφοδος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού αστυνομικών επιχειρήσεων στις φυλακές, αντίστοιχο εκείνου που εφαρμόζεται στα Εξάρχεια, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις μαφίες που δρουν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Συνολικά 60 αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) πραγματοποίησαν, παρουσία εισαγγελέα, την έφοδο στη φυλακή επικαλούμενοι πληροφορίες για ανάμειξη συγκεκριμένων κρατουμένων σε διακίνηση ναρκωτικών εντός της φυλακής. Ελέγχθηκαν συνολικά δώδεκα κελιά και σε τρία από αυτά βρέθηκαν ναρκωτικά, κινητά, αυτοσχέδια μαχαίρια και ένα στιλέτο. Σε βάρος τριών κρατουμένων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όπως επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο πρώτος από αυτούς είναι ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2014 κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες. Στο κελί του βρέθηκαν 19 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 9,7 γραμμαρίων, ένα στιλέτο, 630 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το