Τοπικά

Έφοδος ΣΔΟΕ στις Σποράδες – «Λουκέτο» σε beach bar στη Σκιάθο για φοροδιαφυγή

«Έφοδος» του ΣΔΟΕ στις Σποράδες, έκλεισε χθες ένα beach bar στον Ξάνεμο της Σκιάθου γιατί δεν έκοβε αποδείξεις. Οι εφοριακοί στην «απόβασή τους» στο νησί «επισκέφθηκαν» το μπαρ και διαπίστωσαν πως δεν είχε κόψει δέκα αποδείξεις. Από χθες «οργώνουν» τα νησιά.
Η παραβατικότητα σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα αγγίζει το 50%. Η Οικονομική Υπηρεσία, από τους ελέγχους που διενήργησε προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ελεγχθέντων είναι παραβάτες. Οι ελεγκτές κατά τη διενέργεια ελέγχων θα μπορούν να βάζουν «λουκέτο» στα καταστήματα για 48 ώρες, ενώ σε περίπτωση πρώτης υποτροπής η ποινή θα είναι πιο αυστηρή, με κλείσιμο του καταστήματος για τέσσερις μέρες. Σε κάθε νέα υποτροπή ή σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του «λουκέτου» θα κλείνουν για δέκα μέρες. Το άμεσο κλείσιμο θα γλιτώνουν μόνο ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες δεν μπορεί να μπει «λουκέτο», για τις οποίες προβλέπονται πρόστιμα από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.
Οι «Ράμπο», όπως έγινε γνωστό, οργώνουν Θεσσαλία και Στερεά καθώς και τουριστικές περιοχές.
Συγκεκριμένα, σε 24ωρη βάση έχει οργανωθεί το κυνήγι της παραβατικότητας για τη μη έκδοση των αποδείξεων και τα νησιά θα δέχονται συνεχούς ελέγχους από εφοριακούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία της εφορίας από τη Λαμία είναι αυτά που συμμετέχουν σε ελέγχους σε ολόκληρη σχεδόν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Τα ελεγκτικά συνεργεία θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Θα εξετάζεται αν έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία (παραστατικά κίνησης, αποδείξεις λιανικής, τιμολόγιο κ.λπ.) για τη διακίνηση και την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μεταξύ επιτηδευματιών ή μεταξύ επιτηδευματιών και ιδιωτών-καταναλωτών.
Οι φοροελεγκτές ζητούν επίσης και από τους πελάτες που εξέρχονται μιας επιχείρησης να τους επιδείξουν τις αποδείξεις των αγορών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το