Τοπικά

«Έφοδος» καθαριστριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

φωτογραφία 1

«Ντου» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου έκαναν το απόγευμα εκπρόσωποι των καθαριστριών σχολικών μονάδων, που πριν από λίγες μέρες είχαν έρθει σε σύγκρουση με τη δημοτική αρχή και προσωπικά με τον Αχ. Μπέο, όταν ο τελευταίος ζήτησε  να καλύψουν τις ανάγκες και άλλων σχολικών μονάδων που δεν διαθέτουν προσωπικό, αν επιθυμούν να αναπληρώσουν το 10% της περικοπής των αποδοχών τους από το υπουργείο Παιδείας.

φωτογραφία 2

 Οι καθαρίστριες  ζήτησαν το λόγο προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τα προβλήματα που τις απασχολούν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Μουλά. Ο κ. Μουλάς πρότεινε τη διακοπή της συνεδρίασης λέγοντας ότι «το δημοτικό συμβούλιο δεν θα γίνει πανηγύρι να μιλάει όποιος θέλει».

Οι καθαρίστριες ζήτησαν να καταργηθούν τα μόρια και οι συνεντεύξεις στη διαδικασία των προσλήψεων και επισήμαναν τον πλημμελή καθαρισμό των σχολείων εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.  «Αυτό αποτελεί εστία μικροβίων. Όσοι έχουν παιδιά και εγγόνια θα με καταλάβουν» είπε εκπρόσωπος των καθαριστριών που ζήτησε να καταργηθούν τα κριτήρια για τις προσλήψεις. «Να μου κάνετε συνέντευξη, για να με ρωτήσετε τι; Πως κρατάμε τη σκούπα;» ρώτησε το δήμαρχο η καθαρίστρια.

φωτογραφία (5)

«Δεν σας ρωτήσουμε ποιον θα προσλάβουμε», απάντησε ο Αχ. Μπέος και πρόσθεσε ειρωνικά: «Κάνετε συγκεντρώσεις και δεν έρχονται ούτε οι συγγενείς σας».

Η στάση Μπέου προκάλεσε την αντίδραση των καθαριστριών. «Οφείλετε να μας ακούσετε, γιατί ο Βόλος σας ψήφισε. Να μας αφήσετε να μιλάμε. Ζητάμε να μας στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο», αντέτειναν οι καθαρίστριες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το