Ελλάδα

«Έφοδος» από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας: «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα»

Νέα έφοδο στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ μετά από συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας που προβλέπει το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο.

Φτάνοντας στο Υπουργείο Εργασίας αντιπροσωπεία ζήτησε συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Τότε τα μέλη του ΠΑΜΕ ξήλωσαν τα ρολά, μπήκαν στη στοά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου. Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου. «Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα» και «πάρτε το πίσω» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν μέσα στο υπουργικό γραφείο.

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» απάντησε από τη μεριά της η Έφη Αχτσιόγλου.


Νωρίτερα, εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας , φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των νέων μέτρων που περικλείονται στο πολυνομοσχέδιο.

«Περνάμε στην αντεπίθεση.Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία» έγραφαν τα πανό.


Η πρόσκληση στην συγκέντρωση
«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το