Τοπικά

Έφηβοι διηγηματογράφοι με φιλανθρωπικό πνεύμα – «Πεζογραφήματα» σε συλλογή του 1ου ΓΕΛ Βόλου

 

H συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Πεζογραφήματα» μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βόλου παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Αχίλλειον». Η εκδοτική προσπάθεια του σχολείου έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα από τη διάθεση των 200 αντιτύπων θα δοθούν όλα στον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα».
Για το βιβλίο μίλησαν μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος του ΠΟΦΑ και της ΦΙΑΛΕΘ και η κ. Βασιλική Μαντζώρου, φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας.
Την εκδήλωση συντόνισαν οι φιλόλογοι-υπεύθυνοι του λογοτεχνικού διαγωνισμού: Γιώργος Βουλγαρίδης και Σταματία Μωραΐτη.
Τα «Πεζογραφήματα» περιλαμβάνουν ένα μικρό μόνο δείγμα διηγημάτων μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βόλου από τη δεκαετία 2010-2020 και αποτελούν μέρος του υλικού που έχει συγκεντρωθεί κατά τον ενδοσχολικό λογοτεχνικό διαγωνισμό ο οποίος για δέκατη τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζεται και αποτελεί σταθερή αξία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του σχολείου. Η συλλογή διηγημάτων έρχεται να συμπληρώσει την έκδοση ποιημάτων των μαθητών/-τριών με τίτλο «Καταφυγές» που εκδόθηκε από το σχολείο και παρουσιάστηκε στο κοινό τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπεύθυνη της Φλόγας Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου τόνισε πως «πρόκειται για ένα πολύ όμορφο πνευματικό πόνημα το οποίο έχει και φιλανθρωπικό σκοπό. Το 1ο ΓΕΛ Βόλου εδώ και 20 χρόνια στηρίζει τη Φλόγα στην προσπάθεια που κάνει».
Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου ανέφερε πως «τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα πάνε εξ ολοκλήρου στη Φλόγα. Στέλνουμε ως σχολείο το μήνυμα της φιλανθρωπίας. Οι μαθητές ασχολούνται με τη λογοτεχνία και εκφράζονται μέσα από την ποίηση, τα διηγήματα. Γι’ αυτό και εκδώσαμε αυτή τη συλλογή για να δείξουμε πως τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν».
Στη «Θ» μίλησαν και δύο μαθήτριες της Γ’ Τάξης Λυκείου οι οποίες συμμετείχαν πέρυσι σε πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας αποσπώντας διακρίσεις.
Η Ιωάννα Μπουκουβάλα έγραψε το ποίημα «Κανείς» το οποίο αναφερόταν στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών. «Προσπάθησα να μπω στη θέση των γυναικών και να νιώσω τα συναισθήματά τους» είπε.
Από την πλευρά της η Έλενα Μπέκου έγραψε το ποίημα «Λευκό ή μαύρο» που συμβολίζει κάποια πράγματα για τη ζωή. «Η συγγραφή ποιημάτων με βοηθά να ξεκουράζομαι, να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, τον τρόπο σκέψης κάποιων ανθρώπων, και είναι σημαντικό το σχολείο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για φιλανθρωπικό σκοπό» σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το