Τοπικά

Εφηβεία και χρήση διαδικτύου

Μέσο μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης ή μέσο απομόνωσης, φυγής από την πραγματικότητα, προσωπικής έκθεσης; Ποια τα όρια μεταξύ χρήσης και κατάχρησης – εθισμού; Εφηβεία και χρήση διαδικτύου, τι μπορούμε να κάνουμε σαν γονείς; Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η προβληματική χρήση του διαδικτύου;
Το διαδίκτυο μπήκε δυναμικά στις ζωές μας τη δεκαετία του ’90 και έκτοτε ακολούθησε μια ραγδαία εξελικτική πορεία και απέκτησε εκατομμύρια χρήστες.
Ως ένα πολυδιάστατο μέσο επικοινωνίας διευκολύνει σημαντικά διάφορες πτυχές της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου. Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες τόσο στη ζωή των ενηλίκων, όσο και των εφήβων. Πιο συγκεκριμένα, η εφηβική περίοδος χαρακτηρίζεται ως μια περίοδος πολυεπίπεδων αλλαγών, οι οποίες προετοιμάζουν το άτομο για την ενηλικίωση και τη σταδιακή ωρίμανσή του.
Διάφορες έρευνες ανά τον κόσμο υπογραμμίζουν ότι η έντονη και προβληματική ενασχόληση των εφήβων στο διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω της έγκυρης πρόληψης των εφήβων και της έγκαιρης παρέμβασης των ειδικών, όπου κρίνεται απαραίτητο.
Για όλα αυτά και όχι μόνο θα μας μιλήσει η κ. Ραφαηλία Σαράτση, απόφοιτος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 19.00, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Οσίας Παρασκευής Η Νέα Επιβατινή του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Αγριάς, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης για νέους και γονείς, του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το