Τοπικά

Οι έφηβοι σερφάρουν στο διαδίκτυο τρεις ώρες ημερησίως “Θ”

Σχολικός εκφοβισμός, παρενόχληση, ρατσισμός και προσηλυτισμός στο διαδίκτυο
Σχολικός εκφοβισμός, παρενόχληση, ρατσισμός και προσηλυτισμός στο διαδίκτυο

Πολύτιμες συμβουλές για να σερφάρουν με ασφάλεια στο διαδίκτυο έδωσαν χθες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έφηβους του 3ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Η ενημέρωση είναι απαραίτητη από τη στιγμή που οι έφηβοι ασχολούνται με το διαδίκτυο μέχρι και τρεις ώρες ημερησίως, ενώ το Σαββατοκύριακο ο διαθέσιμος χρόνος μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις έξι ώρες.
Η πρωτοβουλία πάρθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου μέσω τηλεδιάσκεψης ενημερώθηκαν χθες το πρωί 350 σχολεία πανελλαδικά για τους κινδύνους από το διαδίκτυο και τι πρέπει να κάνουν οι έφηβοι.
Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε στην πρωτοβουλία και για μία διδακτική ώρα οι μαθητές ενημερώθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης.
Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Ρηγάκη τόνισε πως δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τηλεδιάσκεψη. Στους έφηβους δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές για την αποφυγή των κινδύνων από το διαδίκτυο.
Η ίδια πρόσθεσε πως η ενημέρωση των έφηβων για αυτό το ζήτημα είναι πολύτιμη, καθώς καθημερινά αφιερώνουν πολύ χρόνο για να συνδεθούν στο ίντερνετ. Μια μικρή έρευνα που έγινε στο σχολείο, έδειξε ότι οι έφηβοι σερφάρουν ημερησίως μέχρι και τρεις ώρες στο διαδίκτυο, ενώ το Σαββατοκύριακο μπορεί να αγγίξει και τις έξι ώρες. Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως όλοι οι μαθητές έχουν υπολογιστή στο σπίτι τους.
Πάντως, όπως ανέφεραν οι έφηβοι του Γυμνασίου, η γενιά τους ασχολείται με το διαδίκτυο από την ηλικία ακόμη και των έξι ετών και διαθέτουν μεγάλη εξοικείωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το