Κατηγορίες: Τοπικά

«Έφυγε» τμήμα του δρόμου προς το Ξουρίχτι – Ανησυχία των οδηγών ενόψει και της χιονόπτωσης “Θ”

Ένα σημαντικό τμήμα του δρόμου προς Ξουρίχτι έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα το σημείο να καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους οδηγούς και τους επιβάτες, ειδικά αν χιονίσει, όπως αναμένεται. Για το ζήτημα έχουν ενεργοποιηθεί Δήμος και Περιφέρεια και τοποθετήθηκαν κορύνες για την ενημέρωση των οδηγών.
Από το οδόστρωμα έχει «φύγει» ένα σημαντικό τμήμα, με συνέπεια τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να γίνονται ένα στον ήδη στενό ως προς το πλάτος δρόμο προς Ξουρίχτι.
Μάλιστα η νέα ζημιά είναι λίγα χιλιόμετρα πριν το γνωστό από το 2011 σημείο του οδικού κυκλώματος, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση.
Το πρόβλημα είναι, όπως επισημαίνουν κάτοικοι, αλλά και οδηγοί που διασχίζουν συχνά το συγκεκριμένο σημείο, ότι κάθε μέρα που περνά, και η υποχώρηση του εδάφους μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης. Μάλιστα προσθέτουν ότι και οι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ με ενδεχόμενη χιονόπτωση, τα πράγματα στο σημείο μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα.
Παράλληλα ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των συνθηκών που θα δημιουργηθούν από την επιδείνωση του καιρού. Ο Δήμος διαθέτει δικά του μηχανήματα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί και τη συνδρομή και άλλων μηχανημάτων από ιδιώτες, οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά κατόπιν πρόσκλησης.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας για τη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς κ. Τάσος Γαρυφάλλου ανέφερε πως «είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται. Διαθέτουμε εκχιονιστικά μηχανήματα και προσωπικό και προχωρήσαμε σε όλες τις σχετικές διαδικασίες για τη συνεργασία και με ιδιώτες. Ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι επιφορτισμένος με τον αποχιονισμό εντός των χωριών και οικισμών. Παράλληλα ως Δήμος θα γίνει και η απαιτούμενη προμήθεια αλατιού.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πολιτικής προστασίας στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου κ. Κώστας Μαργαρίτης τόνισε πως προετοιμαζόμαστε για την κακοκαιρία που αναμένεται και θα συνδυαστεί με χιονοπτώσεις. Ήδη εμείς ως Δήμος έχουν οχήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης που θα δημιουργηθεί, αλλά θα χρειαστούμε και τη συνδρομή ιδιωτών, οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο Δήμο. Τα έξι μηχανήματα που διαθέτουμε εμείς είναι από ένα τσαπάκι, για την κάθε Δημοτική Ενότητα, δύο ανέμες, μία αλατιέρα και ένα όχημα-μαχαίρι. Επειδή είναι γιορτές και η περιοχή έχει μεγάλη επισκεψιμότητα θέλουμε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από την κακοκαιρία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νατσιός: Εθίζουμε τα παιδιά μας στην καταναλωτική μανία – Γιατί έδειξε ροζ ελληνική σημαία στη Βουλή

Στην καταγγελία ότι στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης φιλοξενήθηκε μια ελληνική σημαία με κόκκινο/…

17 Δεκεμβρίου 2023

Γάλα, τυριά, αυγά, ελαιόλαδο: Παράγονται στην Ελλάδα αλλά είναι πιο ακριβά από γειτονικές χώρες – Πώς εξηγείται

Θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας δείχνει η Eurostat στις τιμές των βασικών αγαθών για…

17 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των πιστολέρο η ΕΛ.ΑΣ. – Καρέ καρέ η επίθεση

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των δύο δραστών του αιματηρού περιστατικού με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι,…

17 Δεκεμβρίου 2023

Σεμινάριο για τους αιρετούς της νέας Περιφερειακής Αρχής- Εκπαίδευση στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης

Στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης «εκπαιδεύτηκαν» οι αιρετοί της νέας περιφερειακής αρχής, στη διάρκεια τριήμερου…

17 Δεκεμβρίου 2023

Τριετίες: Ποιοι μισθωτοί πάνε ταμείο για αυξήσεις από την Πρωτοχρονιά – Ο κίνδυνος για τους νέους

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων ήδη προετοιμάζονται για την αύξηση των μισθών των υπαλλήλων τους που…

17 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε απαγχονισμένη 57χρονη

Απαγχονισμένη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής μια 57χρονη γυναίκα σε χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Σύμφωνα…

17 Δεκεμβρίου 2023