Ελλάδα

«Έφυγε» η πιστή οικονόμος της Μελίνας Μερκούρη

newego_LARGE_t_1101_54598889

Αγγελική Μπαρμπάτη, ετών 94. Το όνομα ίσως δεν λέει κάτι στους περισσότερους. Εκείνη όμως που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο και τάφηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου την Πέμπτη, ήταν μια γυναίκα πασίγνωστη με το μικρό της όνομα σε όσους είχαν ζήσει με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασέν

Ήταν η κυρία Αγγελική τους, ο φύλακας άγγελος του σπιτιού τους από τη δεκαετία του ’60, τότε που εκείνοι ζούσαν στο Παρίσι, και μέχρι που έκλεισαν τα μάτια τους.

«Ελληνίδα, πολύ ικανή, μικροκαμωμένη αλλά σκληρή» την περιγράφει η Μελίνα στην αυτοβιογραφία της. Μάθαινε τις γλώσσες ταχύτατα και ανέλαβε να φροντίζει τον Ζυλ Ντασέν.

«Βρίσκεται μαζί μας από τότε, μας αγαπάει, μας φροντίζει κι έχει γίνει ο καλοπροαίρετος δικτάτορας του σπιτιού».

Η αλήθεια πίσω από όλα αυτά είναι πως η Αγγελική είχε κηρύξει τη δικτατορία της αγάπης μέσα στο σπίτι. Νοιαζόταν για όλους και για όλα με έναν απέραντα τρυφερό και δυναμικό τρόπο, έβαζε τάξη διηύθυνε τους ανθρώπους και το νοικοκυριό με καλοσύνη και αποφασιστικότητα και ακολουθούσε κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της πάντοτε γενναιόδωρης και φιλόξενης Μελίνας και του αγαπημένου της Τζούλυ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το