Κατηγορίες: Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κωλέττης

«Έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο Πέτρος Κωλέτης νικημένος από τον καρκίνο. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός έδωσε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα, που τελικά έκανε μετάσταση στο συκώτι.
Δημοσιογράφοι, στιχουργοί, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου τον αποχαιορέτησαν μέσω των social media, ενώ ένα μεγάλο αντίο έγραψε η Λουκίλα Καρέρ, σύζυγος του Μίμη Πλέσσα.

Ο ίδιος, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε δηλώσει: «Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα».
Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου έγραψε στο Facebook: «Χθες βράδυ έφυγε από την ζωή ο Πετρος Κωλετης, ένας υπέροχος άνθρωπος, περήφανος και με βαθιά αισθήματα για τους συνανθρώπους του. Ο Πέτρος ήταν επιστήθιος φίλος μου σαράντα ολόκληρα χρόνια . Μοιραστήκαμε όλες τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Στα χρόνια της λαμπρής του καριέρας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση βοήθησε με ανιδιοτέλεια όλους όσους ζήτησαν την συνδρομή του… Η κηδεία του θα γίνει στον Ναό Αγίου Γεωργίου στο κοιμητήριο της Καισαριανής το Σάββατο στις 11.30. Εύχομαι να τον τιμήσουν με την παρουσία τους όλοι όσοι φίλοι τον είχαν ξεχάσει τα τελευταία δύσκολα χρόνια».

Ποιος ήταν ο Πέτρος Κωλέτης:
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μίμης Πλέσσας του έδωσε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τραγουδιστές. Εν συνεχεία, μπήκε στην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και έκανε τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση. Τα επόμενα χρόνια τραγουδάει σε λαϊκά μαγαζιά, ενώ το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram, με τίτλο «Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις» σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.

Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά δυστυχώς το 1998 διαγνώσθηκε με προκαρκινική βλάβη του στοματικού βλεννογόνου, η οποία εξελίχθηκε σε καρκίνο του λάρυγγα, ασθένεια που απαγορευτική για το τραγούδι που τόσο αγαπούσε. Το καλοκαίρι του 2011, τον απολύουν από το δημοτικό ραδιόφωνο του 9,84.

Ο ίδιος έδωσε αγώνα για να κρατήσει τη θέση του και είχε συγκλονίσει με κείμενο του στα social media, όπου αποκάλυπτε τη δυσχερή οικονομική του κατάσταση και την απέραντη μοναξιά που βίωνε.

«Μετά από 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά με απολύουν τη στιγμή που βρίσκομαι οικονομικά στο μηδέν χωρίς καν δικό μου σπίτι, μετά τον καρκίνο που πέρασα και με κατέστρεψε. Με έχουν σακατέψει. Αν δεν είχα αρρωστήσει δεν θα τους είχα ανάγκη για λίγα ευρώ στα πενήντα μου χρόνια. Όλοι οι συνάδελφοι στην ΤV ξέρουν τι έχω περάσει από το 98 που αρρώστησα. Η Μ. Παπαοικονόμου με ζούσε και ο Δ.Ρίζος. Το 2007 ο Ν. Κακλαμάνης με έβαλε στον 9,84, ξέροντας πως δεν μπορώ πια λόγω του καρκίνου στον λάρυγγα να τραγουδήσω τη νύχτα».

Πηγή www.tff.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για διάσπαση: Αντιδημοκρατική στάση, παραβίασαν τη διπλή εντολή των αριστερών ψηφοφόρων

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Είναι όμως ένα…

23 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Εύβοια – «Ποτάμια» οι δρόμοι, βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια, τη στιγμή που κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει…

23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες…

23 Νοεμβρίου 2023

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023