Κατηγορίες: Κόσμος

Εφιαλτική πρωτιά Λεπέν στη Γαλλία: Πρώτο το Εθνικό Μέτωπο σε 6 από τις 13 περιφέρειες

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας κατά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφει σκορ ρεκόρ που κυμαίνεται από 27,2% έως και 30,8%, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Το Εθνικό Μέτωπο καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά:

Στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d’ Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Η Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε ένα “εξαιρετικό” εκλογικό αποτέλεσμα, στις πρώτες της δηλώσεις για την ιστορική επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία.

“Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα”, είπε η Μαρίν Λεπέν , λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, στον οποίο το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 27,2% έως το 30,8% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο και προηγείται σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.

Ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα και τάχθηκε κατά οποιασδήποτε “ένωσης” ή απόσυρσης” ψηφοδελτίων του κόμματός του “Οι Ρεπουμπλικανοί”, το οποίο αποτελεί “την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση” στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χωρίς Μιράντα και Ναά εναντίον της ΑΕΛ η Νίκη

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη Νίκη με δύο παίκτες. Οι Χοσέτε Μιράντα και Ζοζέφ Αντουάν Ναά…

23 Μαρτίου 2024

Η συγκινητική ανάρτηση του αδελφού της Κέιτ Μίντλετον: «Μαζί θα ανέβουμε και αυτό το βουνό»

Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα μετά; την ανακοίνωση…

23 Μαρτίου 2024

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ντέρμπι Νίκης-ΑΕΛ

Γενική είσοδο 10 ευρώ όρισε η ΠΑΕ Νίκη για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΛ…

23 Μαρτίου 2024

Άσκηση σεισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από τη Λέσχη Εθελοντών

Προστασία από τον σεισμό και άσκηση σεισμού πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου στο 4ο…

23 Μαρτίου 2024

Ανεβαίνει το… θερμόμετρο στον Βόλο εν όψει του αγώνα με την Κηφισιά

Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, όσον αφορά τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθησαν 11 άτομα – Οι 4 συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση

Ο επικεφαλής της FSB ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ…

23 Μαρτίου 2024