Τοπικά

“Εφιαλτική χρονιά το 2017 για τη Μαγνησία”

Tην ανάγκη να συγκροτηθεί έναν ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρου Βόλου Θ. Παπαδημόπουλος κατά την ετήσια  απολογιστική συνέλευση ενώ κατήγγειλε τις  πολιτικές των μνημονίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Επίσης ο κ. Στεργίου από τη ΔΑΣ  σημείωσε πως  η εργατική τάξη πρέπει να έχει τη δική της ταξική γραμμή κόντρα στη γραμμή της υποταγής και της μοιρολατρίας.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε πως το 2017 ήταν μια εφιαλτική χρονιά για τη Μαγνησία ενώ μίλησε για τριτοκοσμικές συνθήκες που εξαπλώνονται σε κάθε χώρο δουλειάς. “Τον τελευταίο καιρό και με κάθε ευκαιρία ακούμε την Κυβέρνηση, διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού και των υπουργών του να μιλάνε «για «σταθεροποίηση της οικονομίας» Να «βλέπουν» «απόδοση της πολιτικής τους», και να μας προετοιμάζουν για «ομαλή έξοδο της Χώρα από τα μνημόνια, τον ερχόμενο Αύγουστο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε πως στη Μαγνησία χρεωκόπησε η δωρεάν υγεία και πως η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη υπολειτουργεί, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και σε μέσα. Μιλώντας για τον ΕΦΚΑ,  δήλωσε πως  το ΕΚΒ δεν αποδέχεται τη συνύπαρξη, υπό την ίδια ασφαλιστική στέγη, εργαζόμενων και εργοδοτών.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΕΚΒ  κ. Βασιλείου ανέφερε πως το Εργατικό Κέντρο “θα συνεχίσει να μάχεται στην πρώτη γραμμή για την επαναδιεκδίκηση όλων όσα μας άρπαξαν”.  Επίσης  άσκησε κριτική στη ΔΑΣ και σε εκείνους που απουσίαζαν από τον απολογισμό: «Δεν είμαστε εκλεγμένοι για να απουσιάζουμε, αλλά για να είμαστε παρόντες και μάλιστα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες. Χωρίς χρώματα. Χωρίς ιδεοληψίες «ανωτερότητας», «προοδευτικότητας», «ταξικότητας»» είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η ΔΑΣ καταψήφισε τους απολογισμούς και ο κ. Στεργίου επιτέθηκε στην Κυβέρνηση λέγοντας πως σπέρνει ψεύτικές ελπίδες για το τέλος των μνημονίων.  Παράλληλα ανέπτυξε τα σχέδια που προετοιμάζονται για το νέο οικονομικό στραγγαλισμό με μείωση συντάξεων και αφορολογήτου και πλειστηριασμούς ενώ κατήγγειλε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί επικύρωσε τον κατώτατο μισθό των 586 και 511 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το