Τοπικά

Έφη Αχτσιόγλου από τον Βόλο: Αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη εργασία ο στόχος της μεταμνημονιακής εποχής

Αύξηση στο κατώτατο μισθό αμέσως μετά τον Αύγουστο προανήγγειλε σήμερα από τον Βόλο η Υπουργός Εργασίας αναφερόμενη στα βήματα εξόδου από το μνημόνιο που υλοποιεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, που μίλησε σε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βόλου, ο στόχος της μεταμνημονιακής εποχής είναι η αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη εργασίας προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη ενώ εμφανίστηκε σίγουρη πως η τέταρτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την αξιοπρεπή εργασία ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευσή της για έξοδο από τα μνημόνια.

“Παραλάβαμε καμένη γη στην αγορά εργασίας” 

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε τα μέτρα που έχει εφαρμόσει το Υπουργείο Εργασίας και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αυτοματοποίηση μεταξύ του ρυθμού ανάπτυξης και του χρέους.  Η ίδια σημείωσε πως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που παρέλαβε η κυβέρνηση ήταν ελλειμματικό και πρόσθεσε πως η ανεργία από το 27% μειώθηκε στο 20% , μειώθηκε η αδήλωτη εργασία και κατατέθηκε προστατευτικό σχέδιο για την εργασίας. “Παραλάβαμε καμένη γη στην αγορά εργασίας” είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε επίσης πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση έπρεπε να στηθεί το κοινωνικό κράτος από την αρχή. “Καταφέραμε σε συνθήκες μνημονίου να υπερδιπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό για την κοινωνική αλληλεγγύη” είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε από τα 700 εκ. που παρέλαβαν για την Πρόνοια, τώρα υπάρχει στο ταμείο 1,8 δις.

Αναφορικά με τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων και κατά πόσο μπορεί να συμβαδίσει μαζί τους η επιχειρηματικότητα, η Υπουργός ανέφερε ότι η  αντίληψη σε σχέση με το αναπτυξιακό μοντέλο είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση και αφορούσε τον τρόπο που στήθηκε η παραγωγική διαδικασία.
«Η κρίση ήταν κρίση στη δομή της παραγωγής και μ’ αυτή την έννοια, τόσο τα ζητήματα της εργασίας, που αφορούν στο πως οργανώνουμε την παραγωγικότητα, όσο και τα ζητήματα του περιβάλλοντος, είναι κομβικά στο αναπτυξιακό μας μοντέλο» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως κεντρικό στοιχείο του νέου παραγωγικού μοντέλου της κυβέρνησης αποτελεί η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε επίσης πως κεντρικά στοιχεία της αναπτυξιακής στρατηγικής που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup είναι οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία της εργασίας και η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του κόσμου της εργασίας.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μισθοί

Αυξημένο τον μισθό τους είδαν χτες στους λογαριασμούς τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τον…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι πολιτικοί ηγέτες ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι το 2023; Ο Άγιος Βασίλης του Politico κρίνει και… μοιράζει δώρα

Το Politico φιλοξενεί μία εορταστική και χιουμοριστική «συνέντευξη» του Άγιου Βασίλη, ο οποίος κρίνει για…

25 Δεκεμβρίου 2023

Τιμολόγια

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023 και πριν υποδεχτούμε το 2024, με ό,τι αυτό επιφυλάσσει…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μαράια Κάρεϊ: Τα παιδιά της την παρακαλάνε να μην πει το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της – «Μαμά φτάνει πια»

Το «All I Want for Christmas is You» είναι ίσως το πιο επιτυχημένο τραγούδι για…

25 Δεκεμβρίου 2023

Στάχτες

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όσους έχουν τζάκι και το χρησιμοποιούν, καθώς δεν είναι λίγες οι…

25 Δεκεμβρίου 2023

Υπό… εξόντωση οι λύκοι; Έκκληση 300 οργανώσεων να μην περάσει η πρόταση της Κομισιόν για περιορισμό προστασίας

Σε είδος υπό... εξόντωση κινδυνεύει να μετατραπεί ο λύκος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως…

25 Δεκεμβρίου 2023