Τοπικά

Έφεδροι αξιωματικοί καθάρισαν τις παραλίες στον Άγιο Στέφανο και το περιαστικό αλσύλλιο

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καθαρισμού σε συνεργασία με την Οργάνωση «Let’ do it Greece» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου ο εθελοντικός καθαρισμός του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας σε παραλίες του Αγίου Στεφάνου Βόλου και στο περιαστικό αλσύλλιο που βρίσκεται εκεί. Οι έφεδροι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με όρεξη «ρίχτηκαν» στον καθαρισμό αφού πρώτα εφοδιοάστηκαν με γάντια και σακούλες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας αναφέρει:

«Μετά από 3 ώρες το αποτέλεσμα ήταν ορατό και τους ικανοποίησε όλους αφού η κατάσταση που επικρατούσε πριν ήταν τραγική.
Μαζεύτηκαν αρκετά σκουπίδια πολλές σακούλες, άλλα μεγάλα και πολλά μικρότερα. Αν και η κούραση ήταν αρκετή μας αποζημίωσε το αποτέλεσμα βλέποντας όλο τον περιβάλλοντα χώρο των ακτών και του δάσους καθαρό και απαλλαγμένο από τις δεκάδες σκουπίδια και διαφόρων ειδών απορρίμματα.
Όλα συλλέχθηκαν προσεκτικά καταγράφτηκαν και πετάχθηκαν σε κάδους του Δήμου ανάλογα με το υλικό τους. Τα είδη που συλλέχθηκαν ήταν ποικίλα, από ρόδες αυτοκινήτων, καθίσματα, πετονιές, μέχρι αποτσίγαρα και καπάκια μπουκαλιών, μπουκάλια, ψαροκασέλες από φελιζόλ, κ.α.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στο τέλος της αποστολής μας είχε φροντίσει να αποζημιώσει κατάλληλα τους παρευρισκομένους με διάφορα εδέσματα και μπάρμπεκιου στο χώρο που πολύ φροντίδα είχε φροντίσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαραγκός Λεωνίδας, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια.
Μαζί μας στη προσπάθεια αυτή και η κόρη ενός συναδέλφου μας τριών χρονών που έβαλε κι αυτή γάντια και μαζί με τον μπαμπά την μάζεψαν αρκετά σκουπίδια. μα πάνω απ’ όλα έμαθε, ευαισθητοποιήθηκε και κατάλαβε ποιο είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε, πώς είναι το περιβάλλον βρώμικο και πώς καθαρό. Είδε το πριν και το μετά και χάρηκε που συνέβαλε κι αυτό στην προσπάθεια αυτή. Την ευχαριστούμε πολύ.
Συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, δεν είναι αγγαρεία, πρέπει να το προσέχουμε και να το διατηρούμε καθαρό, να μεταδίδουμε τα μηνύματα αυτά στα παιδιά μας, να τα παίρνουμε μαζί για να καταλάβουν πως το περιβάλλον που ζούμε πρέπει να το αγαπήσουμε και να μην το ρυπαίνουμε.
Παράκληση του Δ.Σ. είναι να έρχονται περισσότεροι έφεδροι αξιωματικοί με τις οικογένειές τους στη προσπάθειά μας αυτή για να δίνουμε και να περνούμε μηνύματα και διδάγματα στα παιδιά μας να αγαπήσουν το περιβάλλον, να αγαπήσουν το ίδιο τους το σπίτι και να το περάσουν κι αυτά στα παιδιά τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εφέδρους αξιωματικούς που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό του Συνδέσμου μας τους κ.κ. Τσούπα Γεώργιο, Τσιανάκα Νικόλαο, Ανδρινό Στέφανο, Σιαφάκα Βασίλειο, Μαραγκό Λεωνίδα, υπεύθυνο Δ.Μ., Κώστα Λουκίδη και την τρίχρονη κόρη του Ελευθερία, Σουλιώτη Γεώργιο, Καραδήμα Κώστα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το