Τοπικά

Η εφαρμογή Novoville στην υπηρεσία των πολιτών του Βόλου για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας

Η πρωτοποριακή εφαρμογή «Νοvoville» παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου. Πρόκειται για εφαρμογή που οι δημότες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο (smartphone) και μέσω αυτής να φωτογραφίζουν τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής παρουσίασε ο συνιδρυτής της Novoville Ηρακλής Μπουραντάς.

dsc00162

Η σημασία του novoville είναι η «νέα πόλη». Ο ρόλος της εφαρμογής είναι η καταγραφή προβλημάτων προκειμένου να επιλυθούν. Στόχος της, όπως εξήγησε ο κ. Μπουραντάς, είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των δημοτών, η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η λήψη αποφάσεων βασισμένη στα δεδομένα και η καλύτερη επικοινωνία με τους δημότες.
Στην εφαρμογή αυτή οι δημότες θα βρουν και χρήσιμα τηλέφωνα αλλά σε λίγο διάστημα θα υπάρχουν και σύντομες δημοσκοπήσεις.
Το novoville λειτουργεί με το Gps του κινητού, τη λήψη φωτογραφίας και προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή για το πρόβλημα που εντόπισε ο δημότης.
Παράλληλα τα προβλήματα στην πόλη θα απεικονίζονται με κουκίδες (κόκκινη για τα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, πορτοκαλί για αυτά που είναι σε εξέλιξη και πράσινο για όσα έχουν διορθωθεί.
Ο χάρτης της πόλης δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης μέχρι 400 προβλημάτων και μόλις παρουσιαστεί ένα παραπάνω, διαγράφεται το πρώτο, προκειμένου ο αριθμός να παραμένει ίδιος.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουραντάς, έχουν εκπαιδευτεί οι υπάλληλοι στις τεχνικές υπηρεσίες για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το κόστος της εφαρμογής για τον Δήμο ανέρχεται στις 7.200 ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία της εφαρμογής, της καμπάνιες ενημέρωσης, τη συντήρηση και αναβάθμισή της.
Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση, η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε 17 δήμους της χώρας και τα αποτελέσματα έχουν δείξει πως ο μέσος χρόνος επίλυσης ενός προβλήματος είναι οι 9 ημέρες ενώ ο δημότης αναφέρει κατά μέσο όριο τρία προβλήματα τον μήνα.

novoville1

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το