Κατηγορίες: Τοπικά

Εφαρμογή κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Βόλου-Εγκρίθηκαν 336 εποχικοί “Θ”

Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού συνολικού αριθμού 336 ατόμων με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας προχώρησε ήδη η Δημοτική Αρχή Βόλου. Αρχικά απασχολούνται ήδη σε διάφορες Υπηρεσίες και δομές του Δήμου 205 εποχικοί εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι θα τεθούν σταδιακά στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, εκ των οποίων απαιτούμενο προσωπικό θα στελεχώσει τους Παιδικούς Σταθμούς με την έναρξη της λειτουργίας τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε ήδη από τη Δημοτική Αρχή Βόλου το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση ανέργων.

Σύμφωνα με τους όρους εφαρμογής του προγράμματος, το οποίο υλοποιεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι εποχικοί εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας πέντε μηνών.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας η Δημοτική Αρχή Βόλου για την κάλυψη άμεσων και αυξημένων αναγκών που προκύπτουν σε Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα και δομές της, όπως είναι μεταξύ άλλων η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, ο ΔΟΕΠΑΠ και η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη έγκριση στην πρόσληψη 336 συνολικά εποχικών εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας διάρκειας πέντε μηνών.

Εγκρίθηκε για το Δήμο Βόλου η πρόσληψη 43 εποχικών εργαζομένων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 24 Τεχνολογικής, 144 Δευτεροβάθμιας και 125 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, από τις 14 του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα απασχολούνται ήδη 205 από τους 336 συνολικά εποχικούς εργαζομένους στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Βάσει των ίδιων στοιχείων πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως γενικών καθηκόντων, κλητήρων, ημερήσιων φυλάκων, διοικητικών υπαλλήλων, βοηθών νοσηλευτών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών, καθώς και άλλων ειδικοτήτων.

Οι 205 εποχικοί υπάλληλοι απασχολούνται ήδη σε διάφορες Υπηρεσίες και δομές της Δημοτικής Αρχής Βόλου, στις οποίες προκύπτουν άμεσες και αυξημένες ανάγκες λόγω της έλλειψης μονίμου προσωπικού.

Όπως προκύπτει από το σχετικό προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Βόλου, οι υπόλοιποι εκ των 336 θα αρχίσουν να απασχολούνται σταδιακά σε διάφορες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα και δομές του Δήμου, όπου προκύπτουν επίσης άμεσες και αυξημένες ανάγκες λόγω της έλλειψης του απαιτούμενου μονίμου προσωπικού.

Κάποιοι από τους εποχικούς εργαζομένους οι οποίοι θα αρχίσουν σταδιακά να απασχολούνται θα στελεχώσουν τους Παιδικούς Σταθμούς από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα αρχίσει η λειτουργία τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι σε αυτό το πλαίσιο η άμεση και κατάλληλη στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα με την έναρξη της λειτουργίας τους και να εξυπηρετούνται τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου κ. Δημ. Πέγιος «βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με εποχικούς εργαζομένους να απασχολούνται σε Υπηρεσίες του Δήμου, καλύπτοντας άμεσες και αυξημένες ανάγκες. Μέχρι σήμερα απασχολούνται 205 εποχικοί εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να απασχολούνται σταδιακά. Δίνουμε προτεραιότητα στους Παιδικούς Σταθμούς που θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με αρκετούς από τους εποχικούς ειδικοτήτων να απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές για την εξυπηρέτηση παιδιών και γονέων» υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν…

28 Μαρτίου 2024

Προέβλεψαν οι Simpsons (και) την κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης;

Μέχρι και την κατάρρευση της γέφυρα της Βαλτιμόρης είχαν προβλέψει οι Simpsons, υποστηρίζει χρήστης του…

28 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού: Αύξηση μεγαλύτερη του 6% – Μικτές αποδοχές μεταξύ 830 – 840 ευρώ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και…

28 Μαρτίου 2024

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη – Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Φαίνεται πως πέρα από τα φυσικά εμπόδια, τα κυκλώματα και βίαιους πολλές φορές συνοριακούς φρουρούς…

28 Μαρτίου 2024

Πάνω από 1 δισ. «σήκωσαν» οι Έλληνες από τις καταθέσεις τον Φεβρουάριο

Νέα μείωση 1,068 δισ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο (μείωση 5,2…

28 Μαρτίου 2024

Καναδάς: Αγωγές από σχολεία κατά Facebook, Snapchat, TikTok – Τους κατηγορούν για διατάραξη της μάθησης

Έλλειψη προσοχής, κενά στη μάθηση και αυξανόμενη κατάθλιψη μεταξύ των μαθητών: Σχολεία του Καναδά προσέφυγαν…

28 Μαρτίου 2024