Οικονομία

Εφάπαξ εξπρές για 50.000 συνταξιούχους

εφαπαξ συνταξιούχοι

Ξεμπλοκάρει η χορήγηση εφάπαξ και μερισμάτων για 50.000 συνταξιούχους μέχρι το τέλος του έτους μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με το ποσό των 420 εκατομμυρίων ευρώ.

Ξεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του έτους 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους. Με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή ακόμα και τις αρχές του 2014). Μεταξύ άλλων ωφελούνται δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το οικονομικό επιτελείο και πλέον «κλείδωσε» το ποσό που θα διατεθεί. Χθες υπήρξε και η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία, νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ να φτάνει τα 800 εκατομμύρια.

 

Πηγή:www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το