Τοπικά

«Έφαγε» 1.500 ευρώ από επιχείρηση στον Βόλο

«Φτερά» έκαναν 1.500 ευρώ από λογαριασμό επιχείρησης στον Βόλο, όταν νεαρός κατάφερε να εξαπατήσει την υπάλληλο με δήθεν αγορά ειδών υγιεινής.
Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με κατηγορούμενο έναν 27χρονο από την Αθήνα, ο οποίος δικάστηκε και εν τέλει καταδικάστηκε ερήμην για απάτη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, που πρέπει να καταβάλει για να γλιτώσει τη φυλακή.
Η απάτη φέρεται να έγινε τον Μάιο του 2019, όταν ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με εταιρεία εμπορίας ειδών υγιεινής, λέγοντας πως θέλει να παραγγείλει πλακάκια. Το κόστος του εμπορεύματος ήταν στα 170 ευρώ, με τον 27χρονο να ζητεί τραπεζικό λογαριασμό από την υπάλληλο της επιχείρησης προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα. Εκείνη του τον έδωσε και αργότερα ο άνδρας επικοινώνησε εκ νέου με την υπάλληλο λέγοντάς της πως κατά λάθος αντί για 170 ευρώ, έστειλε 1.700 ευρώ. Μάλιστα επικαλέστηκε απόλυτη ανάγκη να του επιστραφεί η διαφορά μεταξύ των δύο ποσών (περίπου 1.500 ευρώ), γιατί όπως ισχυρίστηκε τα χρειαζόταν για να αγοράσει φάρμακα. Με τα παρακάλια τελικά κατάφερε να πείσει τη νεαρή γυναίκα η οποία του κατέθεσε το συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο, κατόπιν αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για απάτη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Υποβλήθηκε μήνυση και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος του λογαριασμού ο 27χρονος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το