Κόσμος

Εδώ και 2 χρόνια, ψάχνουν σε λάθος μέρος για το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Μετά από δύο χρόνια μάταιων ερευνών, οι ειδικοί που αναζητούν το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines δήλωσαν πως το αεροπλάνο είναι απίθανο να βρεθεί στην τρέχουσα περιοχή αναζήτησης και συστήνουν πως οι έρευνες πρέπει να γίνουν βορειότερα.

Κανένα ίχνος του αεροπλάνου δεν έχει ανακτηθεί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, μετά από δύο χρόνια ερευνών.
Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ πετούσε προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες το 2014.

Με τις έρευνες να τελειώνουν σύντομα, οι Αυστραλοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ, είπε πως η αναζήτηση είναι απίθανο να συνεχιστεί πέρα από το προγραμματισμένο τέλος τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2017 καθώς δεν κατέληξαν σε κάποια «ειδική θέση» για το αεροσκάφος.

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Κίνας, που χρηματοδοτούν την έρευνα, είχαν προηγουμένως συμφωνήσει πως «θα παρατείνουμε την έρευνα μόνο εάν υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία» που να προσδιορίζουν τη θέση του αεροσκάφους».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών της Αυστραλίας, που είναι επιφορτισμένο με το συντονισμό της έρευνας, στην τελευταία αναφορά της δήλωσε πως «υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, η προηγούμενη περιοχή έρευνας να μην περιέχει το αεροσκάφος που έχει εξαφανιστεί».

Τα ερευνητικά σκάφη έχουν ψάξει σε 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Οι ειδικοί εντόπισαν μια νέα έκταση περίπου 25.000 τετραγ. Χιλιομέτρων βόρεια του σημερινού τόπου αναζήτησης που «έχει μεγάλες πιθανότητες» να περιέχει τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την αναφορά, σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε ενδεχομένως να βρίσκεται το αεροπλάνο, δεδομένων των σημερινών στοιχείων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το