Τοπικά

Έδιωξαν τον Δ. Πέγιο από την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου-Τον κατηγορούν για “ματαιοδοξία, φιλαυτία, εξουσιολαγνεία”

Με φόντο το ποδόσφαιρο και τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε  (ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ), την πόρτα της εξόδου είδε σήμερα ο π. αντιδήμαρχος Δ. Πέγιος, που είναι και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου. Είχε ήδη διαρρεύσει πως ο Δ. Πέγιος θα κατέθετε παραίτηση την Τετάρτη και ο Θανάσης Θεοδώρου ανακοίνωσε την αποπομπή του, μέσα στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον Δ. Πέγιο να έχει πάρει ήδη θέση στα έδρανα της αντιπολίτευσης . Η διαγραφή του Δ. Πέγιου αποτελεί σοβαρό διαλυτικό φαινόμενο στην ομάδα πλειοψηφίας καθώς η απομάκρυνση συνοδεύεται από βαρύτατες κατηγορίες από τους πρώην στενούς του συνεργάτες που σήμερα τον κατηγορούν για ιδιοτέλεια :

Δυστυχώς, αφού ο ίδιος δεν έχει το ηθικό ανάστημα και την ευθιξία να παραιτηθεί, από τη στιγμή που δημοσίως δηλώνει ότι διαφωνεί με τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικής, αντιδεοντολογικής και αντισυναδελφικής του συμπεριφοράς, στην οποία εμφανώς κυριαρχούν η ιδιοτέλεια και η αδιαφορία για το συμφέρον της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος τίθεται εκτός της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η ματαιοδοξία, η φιλαυτία και η εξουσιολαγνεία κυριάρχησαν και καθόρισαν τις επιλογές του Δημήτρη Πέγιου, που δεν αποδέχθηκε ποτέ την απόφαση του Δημάρχου να αντικατασταθεί από την θέση του αντιδημάρχου και υποκινούμενος από αμφιλεγόμενα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, που έχουν υποκαταστήσει την πολιτική συνείδηση και την κοινωνική προσφορά με το εμπόριο…λαδιών, εντάχθηκε σε ένα σχεδιασμό αμφισβήτησης και υπονόμευσης της Δημοτικής Αρχής.
Δεν είχε την γενναιότητα να εκθέσει δημόσια τους λόγους αυτής της διαφοροποίησης και κρύφτηκε πίσω από ένα φθηνό οπαδιλίκι, που ουδεμία σχέση έχει ή θα μπορούσε να έχει με τη λειτουργία του Δήμου και της δημοτικής ομάδας, προσδοκώντας ότι θα «ηρωποιηθεί» από μικρές ομάδες φανατικών και θα καλύψει την ιδιοτέλεια των κινήτρων του.
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την επιλογή του ας ενταχτεί, και αυτός, στο πάνθεον των πολιτικών προσωπικοτήτων τύπου Κοκκινάκη και Ιάσονα, με τους οποίους άλλωστε πρόσφατα βρήκε κοινά σημεία ταύτισης, προς τέρψιν των πολιτών του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το