Τοπικά

Έδεσαν Λαρισαίο με σεντόνι στο καλοριφέρ για να τον ληστέψουν – Το γενετικό υλικό πρόδωσε τον 27χρονο ληστή που είχε φυλακιστεί για ανθρωποκτονία

«Ωσεί παρών» καθώς από τη φυλακή ευρισκόμενος δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί να παρασιτεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουρ­γημάτων Λάρισας σε προχθεσινή δικάσιμο που καταδικάστηκε ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξή 8 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, διά­σταση που πλέον… δεν φαίνεται να έχει και τόση σημασία για τον ίδιο, καθώς από τον περασμένο Δεκέμ­βριο βρίσκεται ήδη στη Φυλακή. Εκτίοντας μάλιστα ποινή κάθειρξης 25 ετών μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία κρίθηκε ένοχος για αν­θρωποκτονία από πρόθεση, ποινή που λήγει στις… 2 Ιανουαρίου του 2043.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας ελήφθη το 2018, πέντε χρό­νια δηλαδή αργότερα από το 2013 όταν ο 27χρονος με δύο ακόμα άγνωστους συνεργούς του, λήστε­ψαν έναν 58χρονο Λαρισαίο ενώ αυτός κοιμόταν στο σπίτι του, σε χωριό του Δήμου Τεμπών.

Στη ληστεία αναφέρθηκε καταθέτοντας προχθές, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Για να ση­μειώσει, μεταξύ άλλων, πως στις 2 τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2013, τρεις άγνωστοι δράστες σπάζοντας τον «μύλο» της κεντρικής πόρτας εισέβαλαν στο σπίτιτοου 58χρονου.

Οι τρεις ληστές που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια, εξερευνώντας το σπίτι όπου βρήκαν τον 58χρονο να κοιμάται στο κρε­βάτι της κουζίνας.

Ένας από τους δράστες τον γύρισε βίαια ώστε να κοιτάζει προς τον τοί­χο και σκίζοντας το σεντόνι τον έδε­σαν στο καλοριφέρ.

Οι τρεις ληστές αφαίρεσαν 470 ευ­ρώ που είχε στο παντελόνι του, το πορτοφόλι του από το μπουφάν, κι­νητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα ανάληψής και ψάχνοντας5 το σπίτι για ώρα -όπως κατέθεσε ο αστυνομικός φεύγοντας έκλεψαν και το αυτοκίνητο του 58χρονου.

Από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας ελήφθη βιολογικό υλικό από τον χώρο της ληστείας. Το υλικό ταυτοποιήθηκε για να αποδειχθεί πως ένας από τους δράστες ήταν ο 27χρονος Ρουμάνος υπήκοος, ο οποίος αποτελούσε γνώρι­μο των Διωκτικών Αρχών με αφορ­μή και άλλες, ουκ ολίγες, υποθέ­σεις. Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε με γενετικό υλικό τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να ανα­κοινώνει την ενοχή του για απλή ληστεία επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών, ποινή η οποία δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Πηγή: Ελευθερία( Β. Κακάρας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το