Αθλητισμός

Έδειξε χαρακτήρα ο Βόλος στη νίκη με 2-1 στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην ομάδα και από την πρώτη κιόλας επίσημη εμφάνισή του με τον Βόλο έδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Ο λόγος για τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε με τις ενέργειές του στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσει ο Βόλος το παιχνίδι και το 0-1 του πρώτου μέρους να γίνει 2-1 υπέρ των «κυανέρυθρων».
Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 56’ με το οποίο ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ζαν Μπαριέντος, ενώ σημείωσε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του με κεφαλιά στο 77’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος. Μάλιστα, ο Ουάρντα σημείωσε γκολ με κεφαλιά στο 23’, όμως το γκολ δεν μέτρησε, μετά από εξέταση του VAR από τον διαιτητή Τσαγκαράκη.

Ο Βόλος ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, στο 5’ με τον Παμλίδη και είχε πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Άνχελ Λόπεθ, οι οποίοι έδειξαν αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι και ελάχιστες φορές απείλησαν το τέρμα του Χουτεσιώτη.
Ο Θανάσης Γκαραβέλης, μάλιστα, έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση στο 35’ πέφτοντας στα πόδια του Κριζμάν, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του, ενώ από το 37’ στο παιχνίδι πέρασε ο Χουάν Περέα, στη θέση του τραυματία Τσοκάνη. Ο Μαρτίνες πέρασε ως επιτελικός μέσος, ο Περέα έπαιξε στη δεξιά πλευρά, με τον Μπαριέντος να αγωνίζεται πιο πίσω, στον άξονα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι, αναλαμβάνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Πίεσε τον αντίπαλο, έπαιξε με τη μπάλα κάτω και από τις πλευρές και γρήγορα έφτασε στην ισοφάριση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαριέντος (δεύτερο τέρμα του Ουρουγουανού μέσου στο πρωτάθλημα). Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι παίζοντας επιθετικά πέτυχαν και δεύτερο γκολ από στατική φάση (εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ουάρντα), κάνοντας την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Ο Αιγύπτιος άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Βόλου και αναμφίβολα ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, καθώς είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, με τις κεφαλιές των Παντελάκη και Ελευθεριάδη, όμως οι παίκτες του Βόλου κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1 και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο Πανθεσσαλικό και την τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα. Έφτασαν τους 10 βαθμούς σε πέντε ματς, συγκομιδή εξαιρετική, έχοντας πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Για τον ΠΑΣ αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε τρία παιχνίδια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα της Ηπείρου έχει προηγηθεί και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στη Σούπερ Λιγκ, δίχως όμως να κερδίσει κάποιο από αυτά Μία ήττα από τον Βόλο (2-1) και δύο ισοπαλίες με Άρη (2-2) και Ολυμπιακό (1-1).

Μονομαχία Φεράρι-Ελευθεριάδη στο προχθεσινό παιχνίδι

Λόπεθ: Δεν είναι εύκολο να γυρνάς ένα παιχνίδι
Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ την ανατροπή της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας τα εξής: «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, γιατί παίξαμε πολύ καλύτερα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό από ένα λάθος, όμως ελέγξαμε το παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση μας και δεν είναι εύκολο να γυρνάς ένα αποτέλεσμα. Σκοράραμε τρία γκολ, όχι δύο», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, αφήνοντας να εννοηθεί πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ουάρντα που ακυρώθηκε.
Από την πλευρά του Ζαν Πιέρ Μπαριέντος στις δηλώσεις του στάθηκε στην αποφασιστικότητα που είχε η ομάδα του, που έφερε την ανατροπή στο ματς:
«Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, αυτό μας δυσκόλεψε, ωστόσο πιστεύω πως είμασταν καλοί, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο προπονητής μας έδωσε τα κίνητρα για να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως και έγινε».

Σε ερώτηση αν φοβήθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προηγήθηκε στο σκορ και είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, ο Ουρουγουανός μέσος απάντησε: «Γνωρίζαμε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και είχαμε μελετήσει τα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Κέρδισε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, όταν προηγήθηκε στο 3ο λεπτό, ωστόσο, εμείς ως ομάδα έχουμε την ποιότητα, βγήκαμε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σκορ και το πετύχαμε».
Για το που μπορεί να φτάσει ο Βόλος ανέφερε: «O στόχος μας είναι να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αλλά είμαστε ομάδα που παλεύει και θα πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».
Ο ακραίος αμυντικός του Βόλου, Αντώνης Ντεντάκης τόνισε πως η ομάδα του δίκαια κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο: «Θεωρώ πως το αποτελέσματα είναι δίκαιο. Μπήκαμε λίγο μουδιασμένα στο παιχνίδι και μείναμε πίσω στο σκορ. Θεωρώ δικαιολογημένα, γιατί δεν μπήκαμε καλά στο ματς. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, πιέσαμε ψηλά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πιστεύω ότι δίκαια πήραμε τη νίκη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλά διαβασμένος, αλλά και εμείς δεν πηγαίναμε δυνατά στη μπάλα, δεν κερδίζαμε τις δεύτερες μπάλες.
Διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο κάποια πράγματα που είδε και ο προπονητής από τον πάγκο, μπήκαμε στο γήπεδο με σκοπό να τα δώσουμε όλα, να πιέσουμε ψηλά και είχαμε πίστη ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, όπως και έγινε».
Σε ερώτηση για το που κρίθηκε το παιχνίδι, απάντησε: «Το παιχνίδι κρίθηκε μόλις έγινε η ισοφάριση. Πήραμε ψυχολογία, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα τέρματα. Το γκολ της ισοφάρισης μας έδωσε ώθηση για να γυρίσουμε το παιχνίδι.
Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να είμαστε συγκεντρωμένοι στον επόμενο αντίπαλο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Γιαννίκης: Μας λείπει η διάρκεια στην απόδοσή μας
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης στις δηλώσεις του στάθηκε στην ανταγωνιστική εικόνα που είχε η ομάδα του στο παιχνίδι με τον Βόλο, αλλά και στο γεγονός ότι οι Ηπειρώτες δεν έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, προηγηθήκαμε γρήγορα 1-0 στο σκορ, ωστόσο, για μένα κομβικό σημείο ήταν το γεγονός πως δεν εκμεταλλευτήκαμε τις τέσσερις-πέντε αντεπιθέσεις που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δεύτερο τέρμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο χάναμε τη μπάλα πολύ εύκολα από την πίεση του αντιπάλου και από δύο στατικές φάσεις δεχθήκαμε δύο γκολ. Είχαμε την ευκαιρία για να ισοφαρίσουμε με την κεφαλιά του Παντελάκη, αλλά η απραξία που έχουμε, σταδιακά σε κάθε ημίχρονο φαίνεται και θα χρειαστεί χρόνος να αναπληρώσουμε το κενό.
Κρατάμε από το παιχνίδι, ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, ότι δημιουργούμε φάσεις, σε κάθε ματς προηγούμαστε στο σκορ, αλλά λόγω της απραξίας δεν μπορούμε να έχουμε τη διάρκεια που θέλουμε».
ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Ριένστρα, Τσοκάνης (37’ λ.τρ. Περέα), Ουάρντα, Μπαριέντος, Μαρτίνες (91’ Νίνης), Δουβίκας (81’ Κιάκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89’ Μπρένερ), Πέερσμαν, Εραμουσπέ, Παντελάκης, Φάμπρι, Σιόντης (81’ Ντομίνγκες), Νάουμετς (61’ Λεό), Καρτάλης (81’ Ελευθεριάδης), Κριζμάν, Παμλίδης.

Κεντρική φωτό: Μονομαχία Φεράρι-Ελευθεριάδη στο προχθεσινό παιχνίδι

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακυρώθηκε τηλεοπτικό ριάλιτι για την οικογένεια του Sean «Diddy» Combs μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Tηλεοπτικό ριάλιτι που επρόκειτο να επικεντρωθεί στον Σον «Diddy» Κομπς (Sean Combs) και την οικογένειά…

16 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛΑΣ: Συμμορία λήστευε ταχυδιανομείς με την απειλή μαχαιριού – Δύο συλλήψεις

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη…

16 Δεκεμβρίου 2023

Οργή για τον θάνατο τριών ομήρων της Χαμάς από λάθος – «Σταματήστε τις μάχες και διαπραγματευτείτε»

Οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσαν σήμερα την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει…

16 Δεκεμβρίου 2023

BBC: Νέο βίντεο από την γκάφα της παρουσιάστριας – Πώς κατέληξε να κάνει την άσεμνη χειρονομία

Την άσεμνη χειρονομία που έγινε viral προσπάθησε να εξηγήσει η παρουσιάστρια των ειδήσεων του BBC…

16 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Πύλο: Ένας νεκρός από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα – Έρευνες για ακόμη έναν επιβαίνοντα

Ενα άτομο ανασύρθηκε νεκρό πριν λίγη ώρα στη Μαρίνα της Πύλου μετά από πτώση αυτοκινήτου…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πώς βρέθηκε τυχαία από οδηγό-διανομέα ο 17χρονος Άλεξ, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε…

16 Δεκεμβρίου 2023