Ελλάδα

ΕΔΕ στους δύο ειδικούς φρουρούς για τον βασανισμό πολίτη μετά το αποκλειστικό βίντεο του ethnos.gr

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία μετά βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε αποκλειστικά στη δημοσιότητα το ethnos.gr το βράδυ της Κυριακής (28/01) και στο οποίο φαίνονται δύο αστυνομικοί της ομάδας Δράση να ξυλοκοπούν πολίτη στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο, οι άνδρες της αστυνομίας χτυπούν βάναυσα πολίτη ο οποίος δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Οι αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος τον πολίτη και τον χτυπούν ανελέητα ενώ από τα γύρω μπαλκόνια ακούγονται φωνές για να σταματήσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο Ειδικοί Φρουροί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Το περιστατικό έγινε στην διασταύρωση των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας γύρω από την οποία λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξαν δύο συγκεντρώσεις: μία ακροδεξιών για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων και μία από ομάδες του αντιφασιστικού χώρου.

Πορεία ακροδεξιών στο κέντρο
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε προγραμματιστεί πορεία περίπου 50 ακροδεξιών για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων στην πλατεία Μαβίλη, ενώ λίγο πριν τις 7 το απόγευμα σημειώθηκε επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ οι αστυνομικοί διέσχιζαν την οδό Μιχαλακοπούλου, η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 17 προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των ακροδεξιών είχε προγραμματιστεί για τις 5 στην πλατεία Ρηγίλλης. Ωστόσο περίπου 200 άτομα του αντιφασσιστικού χώρου πρόλαβαν και συγκεντρώθηκαν στο σημείο στο πλαίσιο αντι-συγκέντρωσης.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μέγαρα: Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη θανάτωση σκύλου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα απέστειλε σήμερα στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών…

29 Ιανουαρίου 2024

«57 καρφιά στα Τέμπη» – Εικαστική παρέμβαση στον τόπο της τραγωδίας (φωτό)

Μια νέα εικαστική εγκατάσταση έκανε ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης, αφιερωμένη στους 57 νεκρούς αλλά και…

29 Ιανουαρίου 2024

Ράπερ κατηγορείται ότι χτύπησε φοιτητή για ασήμαντη αφορμή – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος

Γνωστός ράπερ καταγγέλθηκε ότι χτύπησε 22χρονο φοιτητή με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και…

29 Ιανουαρίου 2024

Συγκέντρωση αγροτών αύριο στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας

Το μπλόκο Ριζομύλου ένωσε τις δυνάμεις του σήμερα με το μπλόκο Στεφανοβικείου. Αύριο Τρίτη στις…

29 Ιανουαρίου 2024

Gisele Bundchen: Πέθανε η μαμά της έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ζιζέλ Μπούντχεν (Gisele Bundchen), καθώς η μητέρα της έφυγε από τη…

29 Ιανουαρίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της – Τι ανακοίνωσε το Παλάτι

Ευχάριστα νέα ανακοίνωσε το Παλάτι για την Κέιτ Μίντλετον τα οποία προκάλεσαν ανακούφιση στον βρετανικό…

29 Ιανουαρίου 2024