Τοπικά

Αιχμές από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη εναντίον Αχ. Μπέου για το θέμα των προσφύγων

Χρυσοβελωνη

Τη στάση της δημοτικής αρχής Βόλου στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων, επέκρινε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας σήμερα στη «Θ» TV.

“Δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις αυτές για τους πρόσφυγες“ ξεκαθάρισε η κ. Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας χθεσινή δήλωση του Αχ. Μπέου ότι δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στο Βόλο και ότι υπάρχουν άλλες πόλεις για να φιλοξενηθούν.
Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χθες συνομίλησε για το θέμα των προσφύγων με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που ενδιαφέρονται.
Παράλληλα η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να σηκώσει η Περιφέρεια όλο το βάρος των προσφύγων, προσθέτοντας πως πρέπει να βοηθήσει και ο Δήμος Βόλου και όλοι οι άλλοι όμοροι δήμοι. «Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να υπάρξει συνέργια και συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε επίσης ότι τα κέντρα προσφύγων στην περιοχή μας θα είναι προσωρινές δομές εγκατάστασης ενώ στόχος του αρμόδιου υπουργείου, όπως είπε, είναι να μην διαταράσσεται η ομαλή ροή της ζωής των πολιτών. Δήλωσε πάντως πως δεν είναι δυνατόν κάποιος να λέει ότι «εμείς δεν θέλουμε πρόσφυγες και το βάρος να το παίρνουν άλλες πόλεις της χώρας». Οι δήμοι και οι φορείς, όπως είπε, πρέπει να παραδειγματιστούν από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το