Αθλητισμός

Έχει τύχη η ένσταση της Νίκης-είχε απορριφθεί το αίτημα Μπουόλι για άδεια παραμονής

Ένσταση κατέθεσε η ΠΑΕ Νίκη για αντικανονική συμμετοχή του Φλορεντίν Μπουόλι στον αγώνα με τη Βέροια, η οποία έδωσε την απάντησή της μέσω ανακοίνωσης.

Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε για τη Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Φλορεντίν Εμανουέλ Μπουόλι στον μεταξύ τους αγώνα. Θυμίζουμε ότι ο Καμερουνέζος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε το γκολ της «βασίλισσας του βορρά», ενώ στο 92’ έδωσε την ασίστ στον Κατσούκη, ο οποίος έχασε απίστευτη ευκαιρία.

Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» υποστηρίζουν ότι κακώς έπαιξε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, διότι η άδεια παραμονής του έχει λήξει. Πράγματι δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο Φλορεντίν Μπουόλι επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κατερίνης την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, διότι πριν μεταγραφεί στη Βέροια, ανήκε στον Πιερικό, που εδρεύει στον Νομό Κατερίνης.

Εκεί ο Καμερουνέζος κατέθεσε ένσταση ως προς την απόφαση για λήξη της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα, η οποία όμως απορρίφθηκε. Πάντως από την Περιφέρεια Κατερίνης δόθηκε προθεσμία δύο εβδομάδων, προκειμένου η νέα του ομάδα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με σκοπό να πάρει τα σχετικά έγγραφα που θα ανανεώσουν την άδεια παραμονής του.

Η ΠΑΕ Νίκη, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η άδεια που έχει δημοσιεύσει η Βέροια έχει λήξει, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από όποιον κάνει αναζήτηση στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εκεί θα διαπιστώσει ότι το αίτημα του Μπουόλι για ανανέωση της άδειας παραμονής έχει απορριφθεί.

Ως εκ τούτου όχι μόνο κακώς αγωνίστηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά ουσιαστικά δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στη χώρα μας. Βέβαια αρμόδια να το κρίνει αυτό είναι πλέον η αθλητική δικαιοσύνη, όπου προσέφυγε η διοίκηση της βολιώτικης ομάδας.

Σε περίπτωση που η ΠΑΕ Βέροια κριθεί ένοχη για κακή συμμετοχή του υψηλόσωμου στράικερ, τότε το ματς θα κατακυρωθεί υπέρ της Νίκης με σκορ 3-0, θα αφαιρεθούν από τη «βασίλισσα του βορρά» τρεις βαθμοί και θα της επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 8.000 μέχρι 40.000 ευρώ.

Η απάντηση της Βέροιας
Η ΠΑΕ Βέροια απάντησε στην ένσταση που κατέθεσε η Νίκη. Οι «κυανέρυθροι» ισχυρίζονται ότι υπάρχει η άδεια παραμονής του Φλορεντίν Μπουόλι, την οποία μάλιστα… επισύναψαν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ωστόσο στο τέλος αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι το μόνο που έχουν και λήγει στις 3/2/2023 συμπληρώνοντας πως δεν έχουν άλλη ειδοποίηση για ακύρωση της άδειας παραμονής. Πάντως μέσα στη σύγχυσή τους οι άνθρωποι της Βέροιας αναγράφουν λανθασμένα την ημερομηνία λήξης (2/3/2022 αντί για 3/2/2023 που είναι το σωστό).

Η σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βέροια ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι, ουδεμία ευθύνη φέρει για το θέμα που δημιουργήθηκε με την άδεια παραμονής του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Φλορεντίν Εμανουέλ, Μπουόλι Εφά,.

Ενημερωθήκαμε για την κατάθεση ένστασης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, που υποστηρίζει ότι η άδεια παραμονής είχε λήξει, θέλοντας να πάρει δικαστικά τους βαθμούς στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα στηρίξουμε τον ποδοσφαιριστή μας, καθώς έχουμε στα χέρια μας την άδεια παραμονής του, η οποία λήγει στις 2/3/2023 και την επισυνάπτουμε για του λόγου το αληθές.

Τονίζουμε ότι ποτέ δεν λάβαμε κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει κάτι το διαφορετικό ή που να μας ειδοποιεί ότι ανακλήθηκε η άδεια παραμονής του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Η ομάδα μας ποτέ δεν προσπάθησε να πάρει στα χαρτιά κάποιο παιχνίδι, με τρανταχτή απόδειξη το περσινό μπαράζ με τον Λεβαδειακό, όπου κρινόταν μάλιστα η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία. Οι βαθμοί κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το