Αθλητισμός

Έχει κουράσει η απραξία… Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου επηρεάζονται και ψυχολογικά

Στον Ολυμπιακό, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ήλπιζαν πως θα επέστρεφαν στις ομαδικές προπονήσεις στις 10 Ιανουαρίου. Αυτό άλλωστε, είχε φανεί και από τις δηλώσεις του Γ.Γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, από τη στιγμή που η χώρας μας έχει μπει σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και βλέπουμε.
Η κατάσταση, πλέον, προβληματίζει έντονα τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν και διακόπηκε το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, λόγω του κορωνοϊού. Έχουν περάσει, δηλαδή, δέκα ολόκληροι μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Βέβαια, από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου (δυόμιση μήνες), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να δώσουν ορισμένα φιλικά παιχνίδια, ωστόσο, η προετοιμασία πήγε χαμένη, όταν συμπληρώθηκαν δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας.
Γιατί, άλλο ένας ποδοσφαιριστής να γυμνάζεται ατομικά και χωρίς μπάλα κι άλλο να προπονείται ομαδικά μαζί με τους συμπαίκτες του. Θα είναι δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα για όλες τις ομάδες, ενώ από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές θα κληθούν να κάνουν προετοιμασία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (το πολύ τρεις εβδομάδες), πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο κίνδυνος να υπάρξουν μυικοί τραυματισμοί είναι ορατός, πόσο μάλιστα, αν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα έχει και αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές.

Αυτοί που βιώνουν πιο δύσκολα την κατάσταση στη χώρα μας είναι σαφώς οι ξένοι παίκτες της ομάδας. Οι τρεις Αργεντινοί, Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα και ο Σέρβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Ήρθαν στην Ελλάδα να παίξουν ποδόσφαιρο και αντ’ αυτού το μόνο που κάνουν είναι να προπονούνται ατομικά, να μένουν αγωνιστικά άπραγοι και να απορούν από το γεγονός, πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουν αρχίσει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πλην της Σούπερ Λιγκ.
Έκαναν γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους και περιμένουν υπομονετικά πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιμένουν και αυτοί να δουν πότε θα επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Πάντως, αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ θα πάει για τον Φεβρουάριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες και την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος μέχρι το τέλος Ιουνίου (έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς σχετικό αίτημα), προκειμένου να βγουν οι ημερομηνίες και να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.
Θυμίζουμε, πως στην κανονική περίοδο οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα δώσουν 18 παιχνίδια (εννέα σε κάθε γύρο) και θα ακολουθήσουν έξι παιχνίδια για τα πλέι οφ και δέκα για τα πλέι άουτ. Βάσει της ισχύουσας προκήρυξης, οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στα πλέι οφ (ανά όμιλο). Στη Σούπερ Λιγκ 2 θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, μετά τη διαδικασία των αγώνων κατάταξης. Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν έξι ομάδες από κάθε όμιλο και οι τρεις τελευταίες (κάθε ομίλου) θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.
Υπάρχει, πάντως, σκέψη στην περίπτωση που δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, είτε να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, με την προκήρυξη να αλλάζει, είτε να γίνουν λιγότερα παιχνίδια (το σχέδιο θα το αποφασίσουν οι ομάδες).

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι, ότι οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Έχουμε μπει στον Ιανουάριο και η ΕΕΑ δεν έχει ακόμη χορηγήσει πιστοποιητικά στις ομάδες και γι’ αυτό ευθύνονται αποκλειστικά οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, από τη στιγμή που έχει καταθέσει πλήρη φάκελο και μένει το τυπικό μέρος της χορήγησης του πιστοποιητικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το