Τοπικά

Έχασε τη “μάχη” με τον κορωνοϊό 86χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου – Μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σήμερα τα ξημερώματα έχασε τη ζωή της μια 86χρονη γυναίκα, ανεβάζοντας στους 186 τους θανάτους από τον ιό που μετρά το “Αχχιλλπούλειο”.

Στη ΜΕΘ covid εξακολουθούν να νοσηλεύονται 7 άτομα εκ των οποίων τα 4 από το Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι. Στην Α’ covid νοσηλεύονται 20 ασθενείς και στη Β’ 21.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των κλινικών COVID-19 Χαράλαμπο Μάνδρο, τις τελευταίες μέρες μικραίνει συνεχώς ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στις κλινικές, με αρκετούς ασθενείς να παρουσιάζουν σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα.

Το Νοσοκομείο του Βόλου χωρίς να αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα πίεση στις κλινικές covid, σε σύγκριση με το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας, δέχεται καθημερινά κατά μέσο όρο 12 ασθενείς με κορωνοϊό και εισαγωγή αποφασίζεται για το 1/3. Κατά μέσο όρο δίνονται τρία εξιτήρια την ημέρα και οι γιατροί τονίζουν ότι σε σύγκριση με τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020 τα περιστατικά που κάνουν εισαγωγή δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, αλλά τα υποκείμενα νοσήματα και ο ιατρικός φάκελος του καθενός καθορίζει τις αποφάσεις.
Το μεγάλο «στοίχημα» είναι να δίνονται εξιτήρια, χωρίς να υπάρχει «αναπλήρωση» κρεβατιών από άλλους ασθενείς, αλλά αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί άμεσα.

Είναι σαφές ότι ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα κρίνει πολλά για την πορεία της πανδημίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μέτρα αυτοπροστασίας.
Σε σύγκριση με τον Βόλο εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 4 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ.
Ο καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Κώστας Γουργουλιάνης, προέβλεψε ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο Μάρτης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα εδώ και ημέρες είναι μεγάλος.
Όπως επεσήμανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι έτοιμοι να αναπτύξουν – όπως έγινε και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας – φορητούς αναπνευστήρες σε κλίνες που δεν εντάσσονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών.
Ο κ. Γουργουλιάνης πρόσθεσε ότι με τα κρούσματα στα ύψη δεν είναι συνετό να έχουμε πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, ωστόσο, επανέλαβε πως ο τρόπος που διαχειριζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες την κατάσταση είναι λάθος. Θα πρέπει όπως υποστήριξε να επιτρέπεται στους πολίτες να είναι περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς παρά σε εσωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το