Αθλητισμός

Έχασε άδικα το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Γυναικών στο πόλο

Είναι πράγματι κρίμα να χάνεται έτσι ένα μετάλλιο, καθώς η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο τελευταίο δευτερόλεπτο δέχθηκε γκολ σε κενό τέρμα και έχασε στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την Ισπανία με 10-9.

Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά ισοφάρισε 4-4, ενώ το ημίχρονο βρήκε μπροστά την Ισπανία με 6-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες σκόραραν από μία φορά (7-6), με την Εθνική μας να βγάζει απίστευτη άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα παίζοντας με δύο παίκτριες λιγότερες.

Στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου οι Ισπανίδες ξέφυγαν με 9-6. Στο 4’.57’’ η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 9-7. Στο 3’.59’’ σε παίκτη παραπάνω, με φοβερό σουτ η Ειρήνη Νίνου σκόραρε για το 9-8. Η Διαμαντοπούλου αμέσως μετά έκανε απίστευτη απόκρουση σε παίκτη λιγότερο και στο 2’.50’’ η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι και η Νίνου ισοφάρισε σε 9-9.

Στα τελευταία 2’.30’’, η Διαμαντοπούλου έκανε την επέμβαση της χρονιάς και στη συνέχεια όλα έγιναν θρίλερ. Η διεθνής τερματοφύλακας βγήκε με πόνους στον ώμο από το νερό και η Ισπανία είχε παίκτρια παραπάνω με τη Σταματοπούλου, που πέρασε στο ματς, να αποκρούει.

Με μόλις επτά δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη η Αλεξία Καμμένου πήρε τάιμ άουτ και έδωσε οδηγίες στην τερματοφύλακα Σταματοπούλου να προωθηθεί στην επίθεση και το σουτ να γίνει με τη λήξη του χρόνου. Όμως, στο 0.05’’ οι διαιτητές ανακάλυψαν παράβαση δύο μέτρων και έδωσαν τη μπάλα στην Ισπανία. Η Ρουίθ σούταρε από το κέντρο σε άδειο τέρμα και έγραψε το 10-9.

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μίκε Ότσα): Εστέρ Ράμος, Άννι Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 3, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

* Αύριο στις 15.00 η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σερβία για τις θέσεις 5-6 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στις 16.30 θα ακολουθήσει ο τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα σε Ιταλία και Κροατία. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ 3.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρώην πληροφοριοδότης του FBI κατηγορείται για ψεύδη σε βάρος της οικογένειας Μπάιντεν

Η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης σε βάρος πρώην…

16 Φεβρουαρίου 2024

Φωτιά σε σκουπίδια στη Νεάπολη

  Μικρής έκτασης φωτιά σε σκουπίδια σε οικοπεδικό χώρο στη Νεάπολη, ξέσπασε σήμερα το απόγευμα.…

16 Φεβρουαρίου 2024

Καβγάς Χατζή – Βλάχου: Αποχώρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την εκπομπή – «Με προσβάλατε»

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/2) στο πλατό της εκπομπής One Talk την οποία…

16 Φεβρουαρίου 2024

Νέα καταγγελία σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική παρενόχληση – «Μου έπιασε τα οπίσθια»

Ακόμα μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ βλέπει το φως της της…

16 Φεβρουαρίου 2024

«Υπήρχε στιγμή που κατέρρευσα»: Η εξομολόγηση της Όλγας Κεφαλογιάννη για την εξωσωματική γονιμοποίηση

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας ήταν καλεσμένοι στο πλατό του «Ενώπιος…

16 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Αποδομεί το «ανθρώπινο λάθος» του Καραμανλή ο ανακριτής Λάρισας – Τι λέει για τη σύμβαση 717

Τον συσχετισμό της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την έρευνα που διενεργεί ο ίδιος στη…

16 Φεβρουαρίου 2024