Κόσμος

Ε. Μυτιληναίος στο Bloomberg: H Ελλάδα μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην ανάπτυξη

mitilinaios

Για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας που θα φέρουν επενδύσεις, άρα και ανάπτυξη κάνει λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο πως καίτοι υπάρχει πάντα μια αίσθηση ελληνικού δράματος όσον αφορά τις ελληνικές εκλογές, πρέπει να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να ξεχάσουμε το δράμα, καθώς υπάρχουν πολλές θετικές προοπτικές. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, «Το μόνο που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι πολιτική σταθερότητα. Αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, έχουμε άμεσες ξένες επενδύσεις, έχουμε ελληνικές άμεσες επενδύσεις. Πόροι για δημόσιες επενδύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Το μόνο που μένει είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι χωρίς κόστος και μπορεί να συμβεί. Οπότε όλοι οι Έλληνες πρέπει να το υποστηρίξουν αυτό».
Ο ισχυρός άντρας του ομίλου τόνισε πως «η απερχόμενη κυβέρνηση τα δυόμισι τελευταία χρόνια προσπάθησε και κατάφερε να κάνει μια καλή δουλειά. Και αυτό έγινε σε πολλούς τομείς. Μπορεί να μην ολοκλήρωσαν όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχαν δεσμευθεί να κάνουν. Αλλά από την άλλη πλευρά, όλη αυτή η προσπάθεια είχε ένα μεγάλο κοινωνικό κόστος. Κάποια στιγμή θα υπήρχε και το πολιτικό κόστος». Για το μήνυμα των εκλογών ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε: « Περισσότερο από 80% των πολιτών ψήφισαν την παραμονή στο ευρώ. Αυτό είναι ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που θέλουν την έξοδο από το ευρώ».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το