Τοπικά

Ε.Γ.Ε.: “Τιμούμε τους αγώνες γυναικών”

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Βόλου, με αφορμή τη Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει:
Η 8η Μαρτίου υπενθυμίζει ότι το γυναικείο κίνημα οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να περιφρουρεί τα κεκτημένα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κέρδισαν οι γυναίκες στο παρελθόν, και να απαντάει στις νέες προκλήσεις της εποχής και στις συντηρητικές επιθέσεις, που απειλούν με πισωγύρισμα σε άλλες εποχές.
Ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και τον σεξισμό συνεχίζεται, με στόχο να ενδυναμωθούν οι γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλου είδους εκφοβισμούς.
Η συσπείρωση, η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητα διεκδίκησης ίσων ευκαιριών στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην πολιτική δείχνουν ότι τα αιτήματα για ισότητα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, όχι μόνο σε ελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με τους συγγενείς των θυμάτων και τις χιλιάδες λαού που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην υπάρξει συγκάλυψη.
Για τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Για όλους μας.
Για την κάθε μάνα, σύζυγο, σύντροφο, κόρη, αδερφή, συγγενή, φίλη, που επί ένα χρόνο δίνουν αγώνα για να πορευτούν στη ζωή τους κουβαλώντας πλέον τη δυσβάσταχτη απώλεια των δικών τους ανθρώπων.
Και εμείς οι γυναίκες ξέρουμε από αγώνες. Και σήμερα, αγώνες γυναικών τιμούμε. Που δόθηκαν για την ισότητα και τα δικαιώματα μας. Το γυναικείο κίνημα με τους διαχρονικούς του αγώνες έχει κατακτήσει μεγάλο μέρος του δρόμου που πρέπει να διανύσουμε. Όμως η διαδρομή δεν έχει τελειώσει. Ο δρόμος είναι ακόμα μπροστά μας. Και να είναι όλοι βέβαια πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Eurovision 2024: Απόψε η αποκάλυψη του τραγουδιού που στέλνει η Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του τραγουδιού που με το οποίο η Μαρίνα Σάττι…

7 Μαρτίου 2024

Τρεις έφηβοι κάθονται στη κορυφή πολυκατοικίας 37 ορόφων – Βίντεο

Ακατάλληλο για υψοφοβικούς είναι ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τρεις…

7 Μαρτίου 2024

Αποκριάτικο πάρτυ στα ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Βόλου

Με χαρά σήμερα υποδέχτηκαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία του Δήμου…

7 Μαρτίου 2024

Αυγενάκης: Καινοτόμες και στοχευμένες προτάσεις για ορθότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων περιλαμβάνει το master plan για τη Θεσσαλία

Η κρίση στη Θεσσαλία δημιουργεί μια ευκαιρία να γίνει σωστή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, τόνισε…

7 Μαρτίου 2024

Διάλεξη με θέμα «Η αναπηρία ως πρόκληση για το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας»

Η τρίτη ομιλία του τέταρτου κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του ποιήσαι» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών…

7 Μαρτίου 2024

Τσίχλα

Πόσο μυαλό μπορεί να έχει κάποιος για να κολλήσει μία τσίχλα στη θυρίδα που χρησιμοποιεί…

7 Μαρτίου 2024