Κόσμος

Δυστύχημα με τελεφερίκ: Τέλος στη δικαστική διαμάχη βάζει ισραηλινό δικαστήριο -Ο μοναδικός εξάχρονος επιζών επιστρέφει στην Ιταλία

Φινάλε στην επίπονη και τραυματική δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του εξάχρονου αγοριού που ήταν το μόνο που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος έπειτα από πτώση τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, δίνει το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ. Διαβάζουμε στον Guardian, πως ο εξάχρονος Εϊτάν Μπιράν, που έχασε στα συντρίμμια του τελεφερίκ τους γονείς του, τον δύο ετών αδερφό του και τη γιαγιά του, βρέθηκε στη μέση μιας αδυσώπητης διαμάχης για την κηδεμονία μεταξύ συγγενών του σε Ισραήλ και Ιταλία.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παππού του εξάχρονου
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του παππού του εξάχρονου, από την πλευρά της μητέρας του, για απαγωγή του παιδιού. Την κηδεμονία του διεκδικούσε ο Έιγια Μπιράν Νίρκο, θεία του μικρού από την οικογένεια του πατέρα του, η οποία και είχε λάβει την προσωρινή του κηδεμονία αμέσως μετά το δυστύχημα.

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου σημειώνουν πως το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε πως ο εξάχρονος έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ιταλία και έτσι καλό είναι να μην απομακρυνθεί από τον «συνήθη τόπο διαμονής» του. Επίσης, αναφέρεται πως ενώ οι γονείς του είχαν επιλέξει να ζήσουν μόνιμα στην Ιταλία, ο παππούς του που τον είχε απαγάγει δεν «προσκόμισε επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν την όποια ψυχολογική ή σωματική βλάβη του παιδιού από την επικείμενη επιστροφή του στην Ιταλία».

Συνελήφθη συνεργός του παππού στην Κύπρο
Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η ιταλική αστυνομία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον παππού του εξάρχνου, μετά την υποτιθέμενη απαγωγή και έτσι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη στην Κύπρο ο φερόμενος ως συνεργός του.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του πατέρα του εξάχρονου δήλωσαν πως η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαίωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση και σηματοδοτεί «το τέλος ενός ατυχούς επεισοδίου».

Στην Ιταλία ζούσε ο εξάχρονος με τους γονείς του
Οι γονείς του εξάχρονου ήταν Ισραηλινοί, ωστόσο ζούσαν στην Ιταλία από τότε που ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος με το τελεφερίκ ήταν μόλις ενός μήνα. Ο παππούς όμως από την πλευρά της μητέρας του, πήρε το παιδί παρά τη θέλησή του, ισχυριζόμενος πως ενεργούσε για το καλό του εγγονού του. Η οικογένεια της μητέρας του εξάχρονου δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου ο εξάχρονος να επιστρέψει στο Ισραήλ.

14 νεκροί μετά το δυστύχημα με τελεφερίκ
Ο εξάρχνος Μπιράν, ο οποίος υπέστη τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια κατά τη συντριβή του τελεφερίκ, φιλοξενήθηκε στη θεία του αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Ιούνιο και επρόκειτο να ξεκινήσει το σχολείο δύο ημέρες μετά την φερόμενη ως απαγωγή.

Το δυστύχημα με το τελεφερίκ, στο οποίο σκοτώθηκαν 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου εξάχρονου αγοριού, πιστεύεται ότι συνέβη όταν έσπασε καλώδιο με αποτέλεσμα η καμπίνα να πέσει από ύψος περίπου 20 μέτρων σε δασώδη περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το