Αθλητισμός

Δύσκολο έργο στη Νίκαια έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Κυριακής με Ιωνικό

Στην προτελευταία έξοδό του στο πρωτάθλημα και την θεωρητικά πιο δύσκολη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή στο γήπεδο της Νίκαιας τον Ιωνικό και θέλει επιτέλους να κερδίσει ένα ντέρμπι φέτος, έστω κι αν η αποστολή της ομάδας είναι δύσκολη.

Κι αυτό, καθώς απέναντί της θα βρεθεί μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και αυτό είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ 2. Μετά την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής και τη βαθμολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει απωλέσει τις ελπίδες του για διεκδίκηση της 2ης θέσης, καθώς η συγκομιδή του ενός μόλις βαθμού στα παιχνίδια με Ιάλυσο και Νίκη τον έφεραν στην 8η θέση και μακριά από τις ομάδες που αυτή τη στιγμή κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά την υπόθεση άνοδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που οφείλουν να κάνουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να παλέψουν με πάθος όλα τα παιχνίδια, να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στις πέντε εναπομείνασες αγωνιστικές και στο τέλος να κάνουν ταμείο.

Δεν επιτρέπεται μια ομάδα της δυναμικής του Ολυμπιακού να μην έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει ντέρμπι. Θυμίζουμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν δύο ισοπαλίες με τα Τρίκαλα, ήρθαν ισόπαλοι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, είχαν μία ήττα και μία ισοπαλία με τη Νίκη, γνώρισαν δύο ήττες από τη Βέροια και μία ήττα από την Καβαλά στο ματς του πρώτου γύρου εκτός έδρας.

Την Κυριακή στη Νίκαια οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που θα «διψά» για το «τρίποντο», από τη στιγμή μάλιστα που προέρχεται από ήττα στη Ρόδο από τον Διαγόρα με 1-0 και βλέπει τις ομάδες που την ακολουθούν να βρίσκονται σε θέση βολής.

Ο Ιωνικός στο γήπεδό του παρουσιάζεται πολύ δυνατός, έχοντας να επιδείξει επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες (με Τρίκαλα, Βέροια και Θεσπρωτό) και μία ήττα, την 3η αγωνιστική από την Ιεράπετρα με 0-1. Στα δύο τελευταία (συνεχόμενα) παιχνίδια έδρας είχε νικήσει τη Νίκη με 2-0 και το Αιγάλεω με 3-0 και γενικά στο γήπεδό του ο Ιωνικός έχει δεχθεί μόλις τέσσερα τέρματα.

Ο Ηλίας Σολάκης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, όχι μόνο στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, αλλά και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, με στόχο να συγκεντρώσει η ομάδα, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο το προσεχές καλοκαίρι.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, κοιτάζουν ένα-ένα τα παιχνίδια και στο τέλος θα φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα.

Ο Ηλίας Σολάκης προβληματίζεται για τα σκαμπανεβάσματα που υπάρχουν στην απόδοση των ποδοσφαιριστών από παιχνίδι σε παιχνίδι και όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός καλείται να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια το φετινό πρωτάθλημα, να μην αφήσει στην τύχη κανένα παιχνίδι και να παλέψει για το καλύτερο.
Το άγχος, πάντως, στο παιχνίδι με τον Ιωνικό θα το έχουν οι γηπεδούχοι και ο Ολυμπιακός οφείλει να το εκμεταλλευτεί και να παλέψει με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία
Συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ιωνικό. Ως γνωστόν, τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι τρία. Ο Ηλίας Σολάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο ντέρμπι με τη Νίκη (δύο κίτρινες) και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Τραυματίας είναι ο Νίκος Μπουτζίκος, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο παιχνίδι τους περασμένου Σαββάτου και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Η απουσία του έμπειρου αμυντικού είναι σημαντική, με την τεχνική ηγεσία να καλείται να αποφασίσει για το ποιος θα καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ.

Για τον αντικαταστάτη του Κουτσιανικούλη υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές, τις οποίες και εξετάζει ο Ηλίας Σολάκης στις προπονήσεις. Σήμερα, πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα δοκιμάσει το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Όσον αφορά τον Γκενάτι Ξενοδόχοφ, δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει (είχε υποστεί θλάση στο ματς με την Καλαμάτα) και τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει και πάλι ο Γιδόπουλος.

Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ντέρμπι με τη Νίκη. Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα, ως αμυντικός μέσος και μένει να δούμε, να ο Αντώνης Τσιάρας παίξει στο κέντρο ή θα αγωνιστεί και πάλι ως κεντρικός αμυντικός, μια θέση στην οποία ανταποκρίνεται εξαιρετικά, όπως το απέδειξε στα ματς με την Ιεράπετρα στην Κρήτη και με τη Νίκη στη Νεάπολη.

Χωρίς Βλαχομήτρο ο Ιωνικός
Με «όπλο» την έδρα, ο Ιωνικός θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Ολυμπιακό και θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η προετοιμασία της ομάδας από τη Νίκαια συνεχίζεται, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ανδρέα Βλαχομήτρου, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του, καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Παράλληλα, οι Φουρλάνος και Μουστάκης ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, με τη συμμετοχής τους να κρίνεται αμφίβολη. Στη σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει, αν θα τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Με Βέροια οι Νέοι
Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα Νέων της Φούτμπολ Λιγκ στον 2ο όμιλο. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Σάββατο στις 14.00 στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής τη Βέροια, με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Την ίδια μέρα θα γίνει και το παιχνίδι της Καβάλας με τον Θεσπρωτό, ενώ την Κυριακή 1η Μαρτίου η Νίκη θα υποδεχθεί την Τρίγλια, ενώ ρεπό θα κάνει η ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 29/2
14:00 Ολυμπιακός Β.-Βέροια
15:00 Καβάλα-Θεσπρωτός

Κυριακή 1/3
15:00 Νίκη Β.Τρίγλια
Ρεπό: Τρίκαλα

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Αμαζόνες μπορεί να υπήρξαν πραγματικά, υποστηρίζει αρχαιολόγος

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, οι Αμαζόνες ήταν τρομερές πολεμίστριες που ζούσαν στα όρια του γνωστού κόσμου.…

25 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Πάνω από 2 εκατ. μολυσμένοι από δάγκειο πυρετό – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε 2.045.277 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι στιγμής το 2024. Από…

25 Μαρτίου 2024

«Ταχυδρομείο των πιγκουίνων»: Αναζητά εργαζόμενους για να… μετρούν πιγκουίνους

Νέους εργαζόμενους ψάχνει το «ταχυδρομείο των πιγκουίνων» με τις αιτήσεις των υποψηφίων να πέφτουν «βροχή».…

25 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City…

25 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και ακόμη 1 για διακίνηση σε φυλακές

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων…

25 Μαρτίου 2024

Η Αλβανία κερδίζει Σέρβους τουρίστες από την Ελλάδα

H Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Η απόσταση της Χαλκιδικής από τα σερβικά…

25 Μαρτίου 2024