Τοπικά

«Δυσκίνητος» ο ΕΦΚΑ Αγροτών για τα έξοδα κηδείας – Την άμεση καταβολή τους ζητούν αγρότες της Μαγνησίας

Να βρεθεί λύση ώστε να καταβληθούν άμεσα τα έξοδα κηδείας που οφείλονται σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ ζητούν αγρότες της Μαγνησίας, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις πανελλαδικά. Η «Θ» προσπάθησε να επικοινωνήσει χθες τηλεφωνικά και να συνομιλήσει με εκπρόσωπο του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αγροτών στη Λάρισα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς επί ώρες το τηλέφωνο κανείς δεν το σήκωνε.
Όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημα με τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εξόδων κηδείας σε 46.752 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ ανέδειξε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, που με επιστολή του στον διοικητή και τους υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους αρχηγούς των κομμάτων – με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, ενημερώνει ότι είναι απλήρωτο εδώ και 2-3 χρόνια συνολικό ποσό που φτάνει τα 37.401.600 ευρώ.

«Δεν μου έχει τύχει προσωπικά να αντιμετωπίσω το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά γνωρίζω ότι υφίσταται και πρέπει να βρεθεί λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Θ» ο αγροτοσυνδικαλιστής από την περιοχή του Βελεστίνου Ηλίας Ιωάννου. Ο ίδιος προσέθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να περιμένεις δυο και τρία χρόνια για να λάβεις τα 800 ευρώ που αντιστοιχούν στα έξοδα κηδείας, ειδικά όταν «τρέχουν» μια σειρά από άλλες οικονομικές υποχρεώσεις. Κάποια στιγμή ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του και να εξυπηρετεί άμεσα τους ασφαλισμένους του» επισημαίνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγροτοσυνδικαλιστής από τον Αλμυρό Χρ. Πάντζιος, που χαρακτήρισε «δυσκίνητο» τον ΕΦΚΑ Αγροτών. «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εξόδων κηδείας, που όπως μαθαίνουμε φτάνει ακόμη και τα τρία χρόνια. Γενικά ο ΕΦΚΑ έχει μεγάλο πρόβλημα γραφειοκρατίας και δεν ανταποκρίνεται στα ζητήματα των αγροτών. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι πως περιμένουμε τρία χρόνια για να γίνει συμψηφισμός για τα εργόσημα» συμπλήρωσε.
Όπως προαναφέρθηκε, η «Θ» προσπάθησε χθες μέχρι τις 2.30μ.μ. που μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό για το θέμα των εξόδων κηδείας να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο στα αντίστοιχα γραφεία του ΕΦΚΑ Αγροτών στη Λάρισα, αλλά όταν γινόταν η σύνδεση μετά από ηχογραφημένες οδηγίες, δεν απαντούσε κανείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το