Τοπικά

Δυσεύρετο παραμένει το αντιγριπικό εμβόλιο στη Μαγνησία – Ακόμη δεν εστάλη στα φαρμακεία η τρίτη παρτίδα

Δυσεύρετο παραμένει το αντιγριπικό εμβόλιο με τους ενδιαφερόμενους πολίτες να το αναζητούν από φαρμακείο σε φαρμακείο της περιοχής μας, μήπως και μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.
Μάλιστα ακόμη και από τις Βόρειες Σποράδες πολίτες τηλεφωνούν σε φαρμακεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, μήπως σταθούν τυχεροί και βρουν εμβόλιο. Παράλληλα, όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί της πόλης, έχουν γνωστούς και συγγενείς και από άλλους νομούς που τους τηλεφωνούν για τον ίδιο λόγο.

Τα φαρμακεία της Μαγνησίας παρέλαβαν δύο παρτίδες με αντιγριπικά εμβόλια που δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις αυξημένες φέτος ανάγκες. Βέβαια αναμένεται και τρίτη παρτίδα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποιο νεότερο.
Όσοι ενήργησαν έγκαιρα, από αρχές Σεπτεμβρίου, πήγαν στους γιατρούς για την απαραίτητη συνταγογράφηση και απευθύνθηκαν στους φαρμακοποιούς, μπόρεσαν να εμβολιαστούν. Αυτοί που ξεκίνησαν τη διαδικασία από τα μέσα Οκτωβρίου και ειδικά όσοι το αποφάσισαν τις τελευταίες μέρες, είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθούν.
Οι φαρμακοποιοί δέχονται καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα, αλλά και τις επισκέψεις των πολιτών που τους ζητούν αντγριπικό εμβόλιο, ωστόσο δύσκολα μπορούν να τους βοηθήσουν.

Το εμβόλιο παραμένει δυσεύρετο στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με το ενδιαφέρον και την ανησυχία των πολιτών να έχουν κτυπήσει «κόκκινο».
Πέρυσι η Ελλάδα προμηθεύτηκε 3.600.000 εμβόλια και για φέτος λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα προμηθευτεί 4.200.000. Αλλά φαίνεται ότι προς το παρόν, ούτε τις περυσινές ποσότητες δεν έχουμε φτάσει.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης «βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύματος πανδημίας και ακόμη δεν έχουν σταλεί οι ποσότητες με τα εμβόλια που είχαμε ζητήσει τον περασμένο Μάρτιο και αναλογούσαν για κανονικές συνθήκες χωρίς να υπολογίζεται η πανδημία. Μάλιστα η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα έστελνε επιπλέον ποσότητες με εμβόλια δεδομένων των κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών».
Και πρόσθεσε πως «πρόβλημα για να βρουν αντιγριπικό εμβόλιο, αντιμετωπίζουν, όχι μόνο αυτοί που αποφασίζουν τώρα να το κάνουν, αλλά και αρκετοί που το είχαν προγραμματίσει εβδομάδες πριν και έχουν τις συνταγές από τον γιατρό.»

Ερωτηθείς πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η κίνηση στα φαρμακεία, απάντησε πως «στα φαρμακεία προσέρχονται κυρίως οι άνθρωποι που έχουν χρόνιες παθήσεις για να λάβουν τα φάρμακά τους. Από κει και πέρα υπάρχουν οι συμπολίτες που προσέρχονται για να ρωτήσουν για τα αντιγριπικά εμβόλια, αλλά είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν, καθώς υπάρχει έλλειψη.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «λόγω της χρήσης μάσκας φαίνεται να έχουν περιοριστεί παθήσεις, όπως η κοινή γρίπη, οι βρογχίτιδες και άλλες παρόμοιες ασθένειες που συνήθως αυτή την περίοδο εκδηλώνονται».
«Η μάσκα έκανε καλό σε αυτό το θέμα, αφού σε σχέση με άλλα χρόνια καταγράφονται λιγότερα περιστατικά σε αυτό τον τομέα» σημείωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το