Τοπικά

Δυσαρέσκεια του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τις τροποποιήσεις «εν μία νυκτί»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αιφνιδιαστική τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης εντός του νομοσχεδίου « Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 κλπ.».
Όπως αναφέρει: “Θεωρούμε ανεκδιήγητη την τροποποίηση αυτή, η οποία όχι μόνο προήλθε χωρίς καμιά διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς εκπροσώπησης αλλά και είναι ένας «δούρειος ίππος» για τις Κυριακές. Συγκεκριμένα βάσει της τροπολογίας προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ενώ έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.
Επιπλέον, αλλάζει ο φορέας για την παράταση εθνικού πλαισίου ωραρίου μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτή από τα περιφερειακά συμβούλια στους Δημάρχους (παρά την ισχύ της αντίστοιχης διάταξης). Μας δημιουργείται έντονος φόβος για σκοπιμότητες, που δεν εξυπηρετούν κι δεν ωφελούν τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας δεν είναι πειραματόζωα, περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις στήριξαν το βάρος των κρίσεων και της πανδημίας. Ζητούμε εδώ και τώρα την απόσυρση της τροπολογίας και να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογο και να υπάρξουν δεσμεύσεις, που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων”.

Συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Ζούμπου

Με θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Ζούμπου εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του.
Ο Κων/νος Ζούμπος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και υπήρξε μέλος του Συλλόγου, όπου προσέφερε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής αγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το