Ελλάδα

Δύο βομβιστές ΑΤΜ συνέλαβε η ΕΛΑΣ – Πώς ανατίναζαν τα μηχανήματα

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων για συμμετοχή σε σπείρα που έβαζε βόμβες σε ΑΤΜ στην Αττική για να πάρει τα χρήματα από τις κασετίνες προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα (20/3), είχαν ξεκινήσει την εγκληματική τους δράση από τον Μάιο του 2022.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «πρόκειται για άτομα που κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στη χρήση στερεών εκρηκτικών υλών, τις οποίες προσάρμοζαν σε αυτοσχέδιες μεταλλικές κατασκευές ώστε να είναι δυνατή η εισαγωγή τους στο εσωτερικό των ΑΤΜ, μέσω της θυρίδας εξαγωγής χρημάτων. Ακολούθως, προκαλούσαν έκρηξη του μηχανισμού και αφαιρούσαν τις κασετίνες με τα χρήματα».

Για τη διαφυγή τους και προκειμένου μην εντοπίζονται χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλέψει δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτοκίνητα συγκεκριμένων κατασκευαστών.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν κουκούλα full face, -30- κυνηγετικά φυσίγγια, -9- κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, διαρρηκτικά εργαλεία, έγγραφα από κλεμμένα οχήματα καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε τουλάχιστον μία διάρρηξη ΑΤΜ στην Αττική, καθώς στην κλοπή οχτώ οχημάτων, επτά από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η συμμορία είχε «κερδίσει» περισσότερα από 180.00 ευρώ από την παράνομη δράση της

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες καθώς και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος παρόμοιων αδικημάτων (ληστείες, κλοπές, παραβάσεις νομοθεσίας για όπλα-ναρκωτικά κ.λπ.).

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το