Τοπικά

Δύο θέσεις στην Ιατρική από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Από τις 15 και πλέον θέσεις που πρόσφεραν οι Ιατρικές της χώρας για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι δύο καλύφθηκαν από τη Μαγνησία και ειδικότερα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου στον οποίο λειτουργεί τομέας υγείας-πρόνοιας.
Βέβαια ήταν το 2013, όταν η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσιζε την κατάργηση του τομέα υγείας-πρόνοιας στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ενώ οι καθηγητές έβγαιναν σε διαθεσιμότητα.
Μετά από δύο χρόνια ο τομέας ιδρύθηκε ξανά από τη σημερινή κυβέρνηση και οι μαθητές άρχισαν να επιστρέφουν.
Φέτος ο τομέας έφτασε σε πολύ σημαντική πρόκληση, καθώς από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου δύο υποψήφιοι, μάλιστα αλβανικής καταγωγής, πέτυχαν στην Ιατρική, ένας ακόμη επίσης αλβανικής καταγωγής στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και ένας επίσης υποψήφιος στην Κτηνιατρική.

Τέσσερις επιτυχίες σε υψηλόβαθμες σχολές. Η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Αγάπη Κουτσοκώστα ανέφερε πως «από τις λιγοστές θέσεις που προσφέρονται στις Ιατρικές για να καλυφθούν από υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι δύο εισαχθέντες προέρχονται από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και αυτό συνιστά μια σημαντική επιτυχία».
Φέτος τις ειδικότητες του τομέα υγείας-πρόνοιας στην Γ’ Τάξη που είναι τα ιατρικά εργαστήρια, η νοσηλευτική και η βρεφονηπιοκομία, παρακολούθησαν 50 μαθητές.
Τα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι δύο υποψήφιοι που πέτυχαν στην ιατρική, ήταν τα νέα ελληνικά, τα μαθηματικά, η ανατομία και η υγιεινή.
Ο Στέφανος Κότο που ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία τριών ετών συγκέντρωσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 18.370 μόρια γράφοντας 15,4 στα νέα ελληνικά, 19,4 στα μαθηματικά, 19 στην ανατομία και 19,6 στην υγιεινή. Έτσι κατάφερε να πετύχει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Στέφανος Κότο

«Το είχα όνειρο από μικρός να σπουδάσω στην Ιατρική και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα» τόνισε και πρόσθεσε πως «η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, αντιθέτως θα αυξηθεί, καθώς στην ιατρική απαιτείται πολύ διάβασμα. Μάλιστα θα πρέπει να καλύψω και τα κενά που υπάρχουν στα μαθήματα της βιολογίας και της χημείας».
Αναφορικά με την επιτυχία του είπε πως φέτος διάβασε, προσπάθησε και τον βοήθησε πολύ ότι έχει καλή μνήμη.
Επιθυμία του θα ήταν να ασχοληθεί με την παθολογία, ενώ συμπληρώνει πως από τον ΕΠΑΛ άνοιξαν οι ορίζοντες για να γίνουν οι στόχοι του πραγματικότητα.
Η υποψήφια που πέτυχε σε Ιατρική Αλεξανδρούπολης είναι η Ντενίσα Τσάνη. Η ίδια συγκέντρωσε 17.535. «Είμαι ευτυχισμένη. Την επιτυχία την οφείλω στην οικογένειά μου που με στήριξε σε όλη μου την προσπάθεια. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους καθηγητές μου. Πλέον θα σπουδάσω με πολλή όρεξη, γιατί μου αρέσει πολύ η Ιατρική. Τα ΕΠΑΛ δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές για να πετύχουν τον στόχο τους».

Ντενίσα Τσάνη

Από την πλευρά του ο Άγγελος Ρουσίτι κατάφερε και πέτυχε στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας στην Αλεξανδρούπολη. «Αυτό το Τμήμα ήταν ο πρώτος μου στόχος και νιώθω πολύ χαρούμενος για την επιτυχία. Μέσα από το ΕΠΑΛ και την προσπάθεια που έκανα, μπόρεσα να πετύχω σε ένα πολύ σημαντικό πανεπιστημιακό τμήμα».
Επίσης ο Θεοφάνης Παπασταθόπουλος με 18.035 μόρια εισάγεται στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης.

Άγγελος Ρουσσίτι
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το