Τοπικά

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου – Σοκαριστικές καταγγελίες για κρούσματα στα σούπερ μάρκετ

Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για μια γυναίκα 77 ετών και έναν ακόμη ηλικιωμένο άντρα, που νικήθηκαν από τον ιό ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 44 κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Στο «αποδεκατισμένο» από γιατρούς Νοσοκομείο εκτός «μάχης» βγήκε ένας από τους τρεις παθολόγους, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς κόλλησε κορωνοϊό.
Στο μεταξύ, στο “Αχιλλοπούλειο” νοσηλεύονται 111 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων 5 στους Θαλάμους Αρνητικής πίεσης, 8 στη ΜΕΘ, και οι υπόλοιποι στις τρεις κλινικές covid. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 13.

Την ίδια ώρα σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες των εμποροϋπαλλήλων της Μαγνησίας που δηλώνουν πως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι αντιμέτωποι με την έκρηξη κρουσμάτων μέσα στα καταστήματα, τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τα ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ζούμε με το φόβο μην νοσήσουμε και μεταφέρουμε τον ιό στα σπίτια μας, στα παιδιά μας, στους καταναλωτές που εξυπηρετούμε, δηλώνουν.
«Η κατάσταση για εμάς τους εργαζομένους στα σουπερ μάρκετ είναι δραματική.

Τα ένα – δυο κρούσματα ανά κατάστημα τώρα έχουν γίνει 6, 5, 11, 20 και πάει λέγοντας. Οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο σωματείο μας επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού και οι εργαζόμενοι σε αυτά είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία την δική μας, των οικογενειών μας άλλα και των καταναλωτών. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η εργοδοσία.
Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους».

Το γνωστό τροπάριο ” ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ” σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον αριθμό των συναδέλφων μας που διαπιστώνονται θετικοί στον ιό, την ιχνηλάτηση την κάνει η εργοδοσία και κρίνει ποιοι και πόσοι συνάδελφοι θα βγουν σε προληπτική καραντίνα, ενημερωνόμαστε ότι γίνονται απολυμάνσεις αλλά πάντα “νύχτα”, μετακινούμαστε από κατάστημα σε κατάστημα και από πόστο σε πόστο, πολλοί από εμάς που ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέσα σε αυτές τις υγειονομικές βόμβες.
Η άλλη τακτική που ακολουθούν μεγάλες αλυσίδες του κλάδου είναι απόκρυψη κρουσμάτων εκβιαστικά συστήνουν στους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο» δηλώνουν επίσημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το