Τοπικά

Δύο συλλήψεις στα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ – Οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, τα δύο νεαρά άτομα που συνελήφθησαν χθες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας που συνελήφθησαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Ένας από τους δύο κατηγορείται επίσης για απλή σωματική βλάβη και το δεύτερο άτομο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες και σε προσαγωγές 11 ατόμων που τελικά τα 9 αφέθηκαν ελεύθερα.
Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται από χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης και ένας ακόμη αστυνομικός που φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

Την παραίτηση Μιλτ.Αλεξάκη και Αχ.Μπέου ζητεί η Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών

Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή και του δημάρχου Βόλου ζητεί η “Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών” μετά τα επεισόδια έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.  Η Συνέλευση κάνει λόγο για ειρηνική διαμαρτυρία και καταγγέλλει την αστυνομία για τη στάση της έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση όπου συγκεντρώθηκαν πολίτες για να απαιτήσει να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
“Σήμερα στον Βόλο, στην αστυνομική καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της καύσης των σκουπιδιών: δακρυγόνα, κρότοι λάμψης έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου ένας απ’  τους οποίους έπεσε πάνω σε ένα κοριτσάκι – η μητέρα του κοριτσιού φώναζε “μου σκοτώσατε το παιδί” -, κυνηγητά, λιποθυμίες, αποκλεισμός μεγάλου αριθμού ανθρώπων από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια ξύλο σε πολύ κόσμο ακόμα και σε γιαγιάδες, βίαιες συλλήψεις.
Έξω από το τμήμα που κρατούνταν οι συλληφθέντες συγκεντρώθηκε κόσμος για να απαιτήσει την απελευθέρωσή τους. Η απάντηση των ΜΑΤ ήρθε ξανά: ξύλο, γκλομπς στο κεφάλι, στο σώμα, κυνηγητά.
Αυτή η βία που έχει συγκεντρωθεί σε επικίνδυνο βαθμό στα χέρια των ΜΑΤ και επιτίθεται σε ό,τι διεκδικεί την αυτονόητη κοινωνική (και την περιβαλλοντική) δικαιοσύνη αναπαράγεται πλέον καθημερινά.  Ζητάμε άμεσα παραίτηση του διευθυντή της αστυνομίας και του δημάρχου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το