Τοπικά

Δύο συγκεντρώσεις κατά της ακρίβειας στον Βόλο – Photos

Δύο συγκεντρώσεις κατά της ακρίβειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στον Βόλο.

Η πρώτη από εργατικά σωματεία και φορείς στην πλατεία Αγ. Νικολάου και η δεύτερη από την Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων στο Δημαρχείο Ν.Ιωνίας.

Τα εργατικά σωματεία σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ” Δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα είναι χαμένος χρόνος να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις, περιμένοντας την όποια κυβερνητική εναλλαγή. Σωτηρία για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!”.

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων αναφέρει μεταξύ άλλων ” Η απάντηση στην επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματά μας βρίσκεται στους αγώνες μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από έναν «καλύτερο διαχειριστή» του συστήματος, δεν μπορούμε να περιμένουμε με το χέρι απλωμένο για κάποια επιδόματα – ψίχουλα. Πρέπει να σφίξουμε την γροθιά μας , να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Μαζί με τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που σήμερα ξεσηκώνονται ενάντια στην ακρίβεια και την φτώχεια και διεκδικούν αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς και κατακτούν νίκες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το