Τοπικά

Δύο προτάσεις από τον Ιάσονα Αποστολάκη για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου

Δύο προτάσεις για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για τον Βόλο Ιάσονας Αποστολάκης. Όπως σημειώνει, η ανεπάρκεια, η αδιαφορία από πλευράς Δήμου και η προσπάθεια να ρίξουν τις ευθύνες αλλού, είναι δεδομένα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση.
“Επειδή με το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, επειδή ούτως ή άλλως υπάρχουν αμφιβολίες για κατά πόσο εκεί λόγω περιορισμένης έκτασης μπορεί να γίνει δικαστικό μέγαρο σύγχρονο, για ακόμα μια φορά στο τελευταίο ΔΣ είπαμε τα πράγματα ως έχουν.
Και πριν ναυαγήσει η περίπτωση της Στέγης Ανηλίκων είχαμε μιλήσει για το απαραίτητο του να υπάρχουν εναλλακτικές», είπε και σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να εξετασθούν δύο περιπτώσεις.
Οικόπεδο Α: Βρίσκεται στην περιοχή Βόρειες Συνοικίες, παραπλεύρως του ποταμού Αναύρου, πλησίον του Περιφερειακού, στη συμβολή των οδών Οδ. Ελύτη και Ελ. Λαμπέτη, στο Ο.Τ. 2023. Έχει εμβαδό 5581,09τ.μ.
Οικόπεδο Β: Βρίσκεται στην περιοχή Βόρειες Συνοικίες, παραπλεύρως του ποταμού Αναύρου, πλησίον του Περιφερειακού, στη συμβολή των οδών Γιάννη Δήμου και Περραιβού, στο Ο.Τ. 914Ζ. Εμβαδό 4255,13 τ.μ. “Έχουν χαρακτηριστεί από το Σχέδιο Πόλης ως Χώρος Αθλητικών Δραστηριοτήτων αλλά μια απλή τροποποίηση αρκεί.
Αν μη τι άλλο δεν καταλαβαίνω την άρνηση του Δήμου τόσο καιρό που το προτείνουμε να το συζητήσει έστω. Αν τελικά αλλάξουν γνώμη εδώ θα είμαστε, όχι για να μιλήσουμε για δικαίωση (ούτως ή άλλως δεν διεκδικούμε την πρόταση ως δικής μας αποκλειστικής έμπνευσης ) αλλά για να πάμε επιτέλους ένα βήμα μπρος.
Από όσο γνωρίζω είναι η μόνη συγκριμένη, ρεαλιστική πρόταση αυτή τη στιγμή. Όσο ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε μια έκταση στο ιδανικό σημείο και να λυθούν τα όποια ιδιοκτησιακά ας την δουν οι φωστήρες του Δήμου”, κατέληξε.,

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το