Τοπικά

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη φωτιά στην Τσαγκαράδα

fwtia

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες για τη φωτιά  που ξέσπασε χθες στον Άγ. Ταξιάρχη Τσαγκαράδας. Πρόκειται για ζευγάρι που είχαν ανάψει φωτιά στη αγροικία τους αλλά επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Από τη φωτιά κάηκαν 30 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ οι φλόγες απείλησαν και σπίτια στην περιοχή.

 Σε ανακοίνωση τους, ζητά προσοχή από τους αγρότες που εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο με φωτιά και επισημαίνει ότι επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα με ύψος κατ΄ ελάχιστον τα 1500 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου:
«Με δεδομένη τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των συμβάντων πυρκαγιάς σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις του τομέα ευθύνης της Π.Υ. Βόλου το τελευταίο 48ωρο ήτοι, Πήλιο, Σποράδες, ευρύτερη περιοχή Αγχιάλου και Αλμυρού, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αγρότες και λοιπούς εργαζόμενους που εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο με χρήση φλόγας.
Οι όποιες εργασίες εκτελούνται, θα πρέπει να γίνονται αφού όμως ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 & 2 της 9Α /2005 Πυρ/κής Διάταξης.
Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.)
Επιπλέον, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Αγίου Ταξιάρχη Τσαγκαράδας την 07/03/2016 αναφέρουμε ότι στα πλαίσια του ανακριτικού έργου, έγινε προσαγωγή δύο ατόμων στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Τέλος επισημαίνουμε ότι από την Υπηρεσίας μας επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα με ύψος κατ΄ ελάχιστον τα 1500 ευρώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το