Τοπικά

Δυο νέοι χώροι πάρκινγκ στον Αη-Γιάννη Πηλίου – Σε Πλάκα και Παπά Νερό

Χώρους πάρκινγκ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών την καλοκαιρινή σεζόν που κατακλύζουν τα παραλιακά θέρετρα στο Ανατολικό Πήλιο, επιδιώκει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Ήδη στην ευρύτερη περιοχή του Αη-Γιάννη ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία νέων χώρων ελευθέρων πάρκινγκ.
Το πρώτο πάρκινγκ με 40 περίπου θέσεις αυτοκινήτων δημιουργήθηκε στο σημείο που ξεκινά ο δρόμος προς την παραλία της Πλάκα, πολύ δημοφιλής το καλοκαίρι.
Το δεύτερο πάρκινγκ αφορά στην περιοχή στο Παπά-Νερό, όπου μέσω διαγωνισμού ο Δήμος μίσθωσε μια έκταση τριών και πλέον στρεμμάτων και η οποία συνδέθηκε με το υπάρχον πάρκινγκ στο Παπά-Νερό.

«Βασικό μας μέλημα είναι να αυξήσουμε τους χώρους πάρκινγκ στα παραλιακά θέρετρα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου ώστε να διευκολύνονται οι επισκέπτες. Ξεκινήσαμε τις προσπάθειες και ήδη στον Αη-Γιάννη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς δημιουργήσαμε ένα πάρκινγκ με 40 θέσεις αυτοκινήτων. Επίσης στο Παπά-Νερό μετά από δημοπρασία μισθώσαμε έκταση ιδιώτη, στα τρία και πλέον στρέμματα για την καλοκαιρινή σεζόν. Το κόστος για τον Δήμο θα ανέλθει στα 4.000 ευρώ. Το Παπά-Νερό είναι μια πολυσύχναστη παραλία και μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα πάρκινγκ με 50 θέσεις στάθμευσης. Τώρα ενοποιούμε αυτόν τον χώρο που δημοπρατήθηκε με το υπάρχον πάρκινγκ και οι θέσεις στάθμευσης από 50 αυξάνονται στις 120. Σημειώνεται πως το πάρκινγκ είναι ελεύθερο για τη στάθμευση οχημάτων. Παράλληλα αναζητούμε χώρους στάθμευσης και σε άλλες περιοχές, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στην ανεύρεση μιας θέσης πάρκινγκ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το