Τοπικά

Δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιδότηση τεχνολογικού εξοπλισμού επιχειρήσεων

Δυο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα δώσουν επιδότηση έως και 50% για την αγορά υπολογιστών και γενικά τεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργία ιστοσελίδων, αλλά και προώθηση μέσω ψηφιακής διαφήμισης, σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας από τον επικεφαλής και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Ο επικεφαλής της Αναπτυξιακής κ. Παπαδούλης αναφέρθηκε στο «Ψηφιακό Άλμα» που είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η περίοδος υποβολών ξεκινάει στις 11 Ιουνίου και λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου.
Επίσης αναπτύχθηκε το «Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός εκσυγχρονισμός».
Όπως είπε ο κ. Παπαδούλης τα πρώτα δείγματα δείχνουν ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, για συμμετοχή στα προγράμματα, αλλά το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί με καταθέσεις προτάσεων τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Με το «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα», στόχος είναι η ενίσχυση της ψηφιακής αναβάθμισης της επιχειρηματικότητας με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιλέξιμες είναι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία, εξοπλισμού πληροφορικής, κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια λογισμικού και σε παραμετροποίηση αυτού, όπως επίσης και κάθε μορφής υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους (hosting, παρουσία στα Social media κ.λπ.). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000€ έως 50.000€ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000€ έως 400.000€ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο δράσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το