Κόσμος

Δύο μυστικές μασονικές στοές λειτουργούν στη βρετανική βουλή για βουλευτές και δημοσιογράφους

Δύο μασονικές στοές, που δημιουργήθηκαν για μέλη της βρετανικής βουλής και πολιτικούς συντάκτες εξακολουθούν να λειτουργούν μυστικά στο Ουέστμινστερ.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian, παραμένουν ενεργές δύο στοές, η New Welcome Lodge, που στρατολογεί Βρετανούς βουλευτές, μέλη της Βουλής των Λόρδων και εργαζόμενους στη βουλή και η Gallery Lodge, που ιδρύθηκε για πολιτικούς συντάκτες, μέλη ομάδας γνωστής ως “λόμπι”, ενώ μια τρίτη στοά, η Alfred Robbins Lodge, που επίσης ιδρύθηκε για εκπροσώπους του Τύπου εξακολουθεί να συνεδριάζει τακτικά στο Λονδίνο.

Οι ταυτότητες των μελών παραμένουν μυστικές έξω από τον κόσμο των Ελευθεροτεκτόνων και λίγοι δημοσιογράφοι στο Γουέστμινστερ γνώριζαν την ύπαρξη της Gallery Lodge.

Ο Ντέιβιντ Στέιπλς, διευθύνων σύμβουλος της United Grand Lodge of England (UGLE), του διοικητικού οργάνου για τους Ελευθεροτέκτονες στην Αγγλία και την Ουαλία, αρνείται ότι είναι ασυμβίβαστο να είναι κανείς πολιτικός ή δημοσιογράφος και ταυτόχρονα μασόνος.

«Αντίθετα με όσα πιστεύει ο κόσμος η ιδιότητα του ελευθεροτέκτοντα βοηθά αυτά τα μέλη σε ρόλους που υπηρετούν υπό την ευρύτερη έννοια την κοινωνία, περιλαμβανομένων των δημοσιογράφων, πολιτικών, αστυνομικών και δικηγόρων, ώστε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ενθαρρύνοντάς τους να λειτουργούν ως καλύτεροι άνθρωποι. Η συμμετοχή τους είναι θετική τόσο για τους ίδιους ως άτομα, όσο και για την κοινωνία εν γένει».

Εκπρόσωπος της UGLE αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι η Gallery Lodge έχει αυτή τη στιγμή 45 μέλη, ενώ η Alfred Robins Lodge 18, ενώ υποστήριξε ότι από το 2000 κανένα από τα μέλη που εντάχθηκαν σ’ αυτές τις δύο στοές δεν είναι δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Guardian, η New Welcome Lodge διαθέτει κάπου 30-40 μέλη, εκ των οποίων μόνον 4 πιστεύεται ότι είναι βουλευτές.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το