Ελλάδα

Δύο μήνες με αναστολή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

tourkoi
Ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκαν σήμερα από το Πρωτομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε δύο μήνες με αναστολή ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.
Νωρίτερα, στις καταθέσεις τους, οι αξιωματικοί περιέγραψαν όσα συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τις εντολές που είχαν πάρει από τους ανωτέρους τους, για τη μεταφορά τραυματιών, όπως υποστήριξαν και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι εάν έμεναν στην Τουρκία σίγουρα θα ήταν τώρα νεκροί.

Επιπρόσθετα, ανέφεραν ότι πρόθεσή τους, αρχικά, ήταν να μεταβούν στη Ρουμανία και μετά στη Βουλγαρία, αλλά τελικά αποφάσισαν να φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς δεν υπήρχαν περισσότερα καύσιμα διαθέσιμα στο ελικόπτερο όπου επέβαιναν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Σε βάρος τους, εκκρεμεί και η κατηγορία για διοικητική απέλαση, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το αίτημα που έχουν υποβάλει για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το