Αθλητισμός

Δύο μετάλλια κέρδισε ο ΠΑΟΒ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων

Πρωτάθλημα παμπαίδων που έγινε στη Λάρισα. Δύο μετάλλια κατέκτησαν οι Βολιώτες αθλητές αποδεικνύοντας την καλή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο.
Στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τόσο στην ελεύθερη, όσο και στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου μετέβη στη Λάρισα με πέντε αθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην ελεύθερη πάλη και είχαν εξαιρετική απόδοση. Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Δημήτρης και Στάθης Τζουμπουσλής, ο πρόεδρος Λεωνίδας Βαλκανιώτης και ο παλιός πρωταθλητής Θεοδόσης Βαλκανιώτης.
Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αφού το «παρών» έδωσαν 28 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά οι Βολιώτες παλαιστές απέδειξαν ότι το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό.
Πρώτος και καλύτερος ο Άγγελος Μουχαμέτι, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 85 κιλών. Ο Βολιώτης πρωταθλητές σημείωσε δύο νίκες και μάλιστα χωρίς καν να χρειαστεί να ολοκληρωθούν οι αγώνες, καθώς κέρδισε και τους δύο αντιπάλους του με πτώση εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την ανωτερότητά του.
Το βάθρο και συγκεκριμένα το τρίτο σκαλί πάτησε ο Δημήτρης Βρανάς. Ο αθλητής του ΠΑΟΒ συμμετείχε στα 42 κιλά και πέτυχε τρεις νίκες και δύο ήττες σε μια απαιτητική κατηγορία όπου αγωνίστηκαν 19 παλαιστές.

Άρχισε με ήττα από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, με συνέπεια να οδηγηθεί στα ρεπεσάζ. Εκεί έκανε δύο νίκες άνετες με 7-3 και 4-1 στα σημεία, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον φιναλίστ του χρυσού μεταλλίου. Έτσι έδωσε αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο τελικά κατέκτησε κερδίζοντας τον αντίπαλό του με 3-2 στα σημεία. Ο αγώνας ήταν «θρίλερ», αφού ο Βολιώτης παλαιστής προηγήθηκε 1-0, βρέθηκε να χάνει με 1-2, αλλά τελικά πήρε τη νίκη και το μετάλλιο με τελικό σκορ 3-2.
Στην κατηγορία των 42 κιλών βρέθηκε και ο Ιωσήφ Νικολαΐδης. Με μία νίκη και δύο ήττες κατέλαβε την 5η θέση.
Την παρθενική του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Βησσαρίων Φούντας. Ήταν κι αυτός 5ος στην κατηγορία των 38 κιλών πανηγυρίζοντας μία νίκη, ενώ υπέστη δύο ήττες.

Το «βάπτισμα του πυρός» σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε και ο Απόστολος Κουρκούβελος, ο οποίος είναι γεννημένος μόλις το 2009. Ο 10χρονος παλαιστής βρέθηκε σε μια κατηγορία με πολλές συμμετοχές (18 συνολικά). Εντούτοις πλασαρίστηκε στην 7η θέση με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα.
Οι παραπάνω διακρίσεις αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους τους προπονητές του συλλόγου. Χαρακτηριστικά δήλωσε στη «Θ» ο Δημήτρης Τζουμπουσλής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι η εμφάνιση του συλλόγου ήταν αξιόλογη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επρόκειτο για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου το επίπεδο είναι υψηλό. Παρόλα αυτά κατόρθωσαν να πάρουν δύο μετάλλιο και μερικές πολύ καλές θέσεις».

Ο Βολιώτης προπονητής εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον. «Δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι αθλητές που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά από πίσω τα οποία όμως ακόμη είναι αρκετά μικρά σε ηλικία για να αγωνιστούν σε αγώνες τέτοιου επιπέδου. Ωστόσο φαίνεται ότι διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και θα έχουν ελπιδοφόρο μέλλον. Με τον αδελφό μου, Στάθη και τον πρόεδρο Λεωνίδα Βαλκανιώτη καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μείνει ο ΠΑΟΒ ψηλά στην ελληνική πάλη» υπογράμμισε ο κ. Τζουμπουσλής.
Στον Παλαιστικό Αθλητικό Όμιλο Βόλου αθλούνται 28 παλαιστές, ενώ μέσα στον Ιούλιο αρχίζουν οι υποχρεώσεις στην άμμο. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης ανδρών-εφήβων στην άμμο και ο ΠΑΟΒ θα λάβει μέρος με στόχο να καταταγεί στην πρώτη πεντάδα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Jimmy Kimmel: Σε τρίτη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο 7χρονος γιος του παρουσιαστή

O δημοφιλής κωμικός και παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ (Jimmy Kimmel) σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα…

29 Μαΐου 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο για τον καλλιτέχνη – Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράσταση

Ο Δημήτρης Σταρόβας πήρε σήμερα εξιτήριο από το Τζάνειο νοσοκομείο, δύο εβδομάδες μετά το εγκεφαλικό…

29 Μαΐου 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Με σηκωμένη γροθιά και μήνυμα «Μην τα παρατάς» λίγο πριν το εξιτήριο

Ο Δημήτρης Σταρόβας θα πάρει εξιτήριο σήμερα από το Τζάνειο νοσοκομείο, δύο εβδομάδες μετά το…

29 Μαΐου 2024

Ομιλία της Dr Martina Bross στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών (ΤΓΔΣ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί στην ομιλία της…

29 Μαΐου 2024

Στα 554εκ.€ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Θεσσαλία»

«Το Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021-2027 είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο στο πλαίσιο της Πολιτικής της…

29 Μαΐου 2024

Ευαισθητοποίηση για τις ευρωεκλογές

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, με αφορμή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και κυρίως των νέων…

29 Μαΐου 2024