Τοπικά

Δύο κιλά ηρωίνη μέσα σε ταμπλό ΙΧ αυτοκινήτου – Συνελήφθη ο 40χρονος στις Αλυκές Βόλου

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, που συνελήφθη προχθές το απόγευμα στις Ν. Παγασές Βόλου από αστυνομικούς για κατοχή και εμπόριο ηρωίνης και για οδήγηση χωρίς δίπλωμα…

Μάλιστα ο 40χρονος είχε κρύψει τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, δύο κιλά ηρωίνη σε τέσσερα δέματα πίσω από το ταμπλό του ΙΧ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας Έλληνα συνεργού του, που αναζητείται. Ο 40χρονος κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε κρατείται. Από την ίδια «κρύπτη» πίσω από το ταμπλό του ΙΧ, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και πέμπτο δέμα με 51 γραμμάρια κοκαΐνη. Όπως ανακοινώθηκε, ο 40χρονος είχε παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες από την Αθήνα, με σκοπό να τις μεταφέρει στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να διακινηθούν. Η αστυνομία φαίνεται πως είχε πληροφορίες για το δρομολόγιο και προχθές το απόγευμα, το όχημα με οδηγό τον 40χρονο έπεσε σε «μπλόκο», στις Νέες Παγασές Βόλου.

Την υπόθεση αποκάλυψε το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Ειδικότερα οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 32χρονου Έλληνα από την Αττική και στις Αλυκές Βόλου το ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2.039 γραμμαρίων και ένα δέμα κοκαΐνης, βάρους 51 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό τμήμα του πίνακα οργάνων (ταμπλό). Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν μέλος κυκλώματος, με ρόλο την παραλαβή ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα και τη μεταφορά τους σε Βόλο και Θεσσαλονίκη για την περαιτέρω διακίνησή τους. Ο 40χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά του τα έδωσε ο Έλληνας ιδιοκτήτης του ΙΧ, για να τα μεταφέρει σε Βόλο και Θεσσαλονίκη όπου και θα τα διέθετε. Φέρεται να έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές και μάλιστα φέρεται να είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Σεσημασμένος φέρεται να είναι και ο 32χρονος Έλληνας συνεργάτης του συλληφθέντα, που αναζητείται.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» – 3η επίσκεψη στο Πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο πρώτες συναντήσεις στην Πορταριά και στον Λαύκο, συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024

Έχασε από τον Άρη παρά τη μεγάλη προσπάθεια ο Βόλος (φωτογραφίες)

Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη για την…

21 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη μελών της Διοίκησης Θηροφυλακής – Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

21 Μαρτίου 2024

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Β’Βάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας καλεί τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου σε ημερίδα για την…

21 Μαρτίου 2024

Οικογένεια(;)

Με μία ημέρα διαφορά τραβηγμένες οι δύο φωτογραφίες στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.…

21 Μαρτίου 2024

Ανέλκυση αυτοκινήτων με δαπάνες του ΟΛΒ από τον θαλάσσιο χώρο της Αγριάς

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία στις αρχές και τέλη Σεπτεμβρίου του 2023,…

21 Μαρτίου 2024