Τοπικά

Δύο Γυμνάσια επισκέφθηκαν την εφημερίδα «Θεσσαλία»

Την ιστορικότερη εφημερίδα, τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», επισκέφτηκαν χθες το πρωί δύο γυμνάσια, ένα από την Αλεξάνδρεια και ένα από την Κομοτηνή, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της τριήμερης εκδρομής των μαθητών.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους ενημερώθηκαν από τον διευθυντή της εφημερίδας κ. Δημήτρη Πελεκούδα για τη λειτουργία της «Θ» και τον τρόπο εργασίας των δημοσιογράφων, αλλά και τη διαδικασία μέχρι να φτάσει να κρεμαστεί το πρωί στα περίπτερα. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το site της εφημερίδας. Η αρχή έγινε από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας με 21 μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξεων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Γιώργο Καρκαμάνη, Σπύρο Κιζιρίδη και Ευαγγελία Πετρούση. Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας εκδίδει τα τελευταία 5 χρόνια σε έντυπη μορφή μία φορά τον χρόνο τη δική του εφημερίδα και τρεις φορές τον χρόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έχει κερδίσει το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό στη Σύρο (Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων), ενώ η εφημερίδα είναι ποικίλης ύλης με τα θέματα να τα επιλέγουν οι μαθητές. Οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε ομάδες και στην εκπαιδευτική τους εκδρομή κάθε ομάδα έχει από ένα θέμα. Η πρώτη ομάδα θα ασχοληθεί με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, η δεύτερη με την παρουσίαση του Βόλου, η τρίτη με το Διμήνι, η τέταρτη με το τρενάκι του Πηλίου. Στο τέλος της ενημέρωσης δύο μαθήτριες, η Αικατερίνη Καρολίδου και η Νάσια Νταλαγιώργου, πήραν συνέντευξη από τον κ. Δημ. Πελεκούδα.

Πενήντα μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής στην εφημερίδα «Θ»

Οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ήταν: Γιώργος Γκασνάκης, Θέμης Γώτης, Μάγδα Τόκα, Ελένη Τόκα, Κυριαζής Χαριτόπουλος, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Ηλιάνα Στάμου, Ιωάννα Χρυσικού, Στάθης Κοντής, Γιώργος Τζατζάνης, Χρυσούλα Μπουφίδου, Αικατερίνη Καρολίδου, Νάσια Νταλαγιώργου, Κωνσταντίνος Κατρανίτσας, Αλέξανδρος Κρομμύδας, Μαργαρίτα Καμπούρη, Άντζελα Κόντρα, Ελένη Κατσαβού, Κωνσταντίνα Κυροπούλου, Γεωργία Ματοπούλου, Σέβη Παρασκευαΐδου.
Στη συνέχεια 50 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από το Μειονοτικό Γυμνάσιο -Λύκειο Κομοτηνής επισκέφτηκαν την εφημερίδα συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Τουνάπλ Μεμέτ, Σιμπέλ Αλή, Γεώργιο Μαρέτη, Μπιλάλ Καγιαπινάρ και Κατερίνα Τόκογλου, στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαιδευτικής τους εκδρομής.
Μία φορά τον χρόνο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου εκδίδουν εφημερίδα στα ελληνικά και τα τουρκικά, ενώ μαθητές της Α’ Λυκείου εκδίδουν μία φορά τον χρόνο περιοδικό. Οι μαθητές που επισκέφτηκαν τον Βόλο στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας θα ερευνήσουν τη σύγχρονη ιστορία του Βόλου.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας ενημερώνονται για τη λειτουργία της εφημερίδας

Οι μαθητές που επισκέφτηκαν τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ήταν: Αϊσενούρ Αλή, Εμινέ Αλή, Μπουσέ Αλή, Σουντέ Αλή, Φεϊζά Αλή, Εμίρ Αμέτ, Ισμαήλ Αμέτ, Μουσταφά Αμέτ, Αλέινα Αμπατζή Κερήμ, Ομέρ Απτή Μεμέτ, Αμέτ Απτουλά, Μερτ Αρήφ, Ουμούτ Αρήφ, Τζερέν Αρναούτ Γιουσούφ, Εμρέ Αρναούτ Μουσταφά, Μελέκ Αχμετζίκ Αχμέτ, Ετζέ Γιακούπ, Ακίν Γιουσούφ, Αρδά Γιουσούφ, Μπουράκ Γιουσούφ, Τουγάν Γιουσούφ, Αϊλήν Δερβίς Αχμέτ, Φουρκάν Δερβίς Μεμέτ, Μπουσέ Δουγαντζαλή, Εγιούπ Εγιούπ, Φουρκάν Ισμαήλ, Μεχμέτ Μουμίν, Φουρκάν Μιμίν, Εμίρ Μουράτ, Μεχμέτ Μουσταφά, Σαλή Μουσταφά, Χακάν Μουσταφά, Νιχάτ Μουσταφά Πασά, Σερχάν Μουσταφά Πασά, Γιουσούφ Μουχτάρ Ισμαήλ, Ιλαΐντα Μπακάλ, Ερδέμ Μπεκήρ Μεμέτ, Ετζέ Μπομπόσκα Χουσεΐν, Εμρέ Μποστάντζη, Φουρκάν Μπουλμπούλ, Μερτ Οζγιίτ, Εσλέμ Ομέρ Μεμέτ, Ετζέ Οσμάν, Σουδέ Οσμάν Χασάν, Σεράι Πεχλιβάν, Μπατουχάν Ρίζα, Ελήφ Σαδήκ, Σινέμ Σαδήκ Μεμέτ, Εμίρ Σαδίκ Μεχμέτ, Εράι Σαδίκ Χασάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το